• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Speltboller - opskrift på nemme boller med speltmel

billede med speltboller
Nemme og lækre speltboller, der bages med fintmalet speltmel, vand, gær og salt. Dejen skal ikke æltes. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. maj 2024 - Udgivet:  13. december 2022

Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.
  2. Opskrift på nemme speltboller
  3. Speltboller - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.

Speltboller er super lækre boller, der også er utroligt nemme at bage.

Jeg bager speltbollerne på den mest simple måde, hvor ingredienserne blot består af koldt vand, gær, sigtet speltmel og salt.

Dejen skal kun røres sammen, så denne opskrift laves altså uden brug af røremaskine. Og dejen skal heller ikke æltes.

Lad dejen hæve i ca. 3-4 timer, hvorefter du er klar til at bage verdens bedste speltboller.

Tip: Varm en bageplade op sammen med ovnen, så den er rygende varm, når dejen sættes på pladen. Så bliver speltbollerne endnu bedre. De kan selvfølgelig bages på bagestål.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmebagte boller med smør
  • Koldhævede speltboller
  • Fuldkornsboller
  • Koldhævede speltboller i airfryer

Opskrift på nemme speltboller

billede med speltboller

Speltboller - nem og lækker opskrift

Her er min opskrift på verdens nemmeste speltboller. Du skal blot bruge vand, gær, speltmel og salt, og dejen skal du slet ikke ælte.
Bedømmelse
4.8 fra 15 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 25 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g vand - koldt
  • 10 g gær
  • 425 g speltmel - sigtet
  • 7 g salt

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det kolde vand.
  • Bland speltmel med salt, og kom det ned til væsken på samme tid.
  • Rør dejen sammen med en grydeske, så dejen er samlet. Du kan evt. se mere om det i min video.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 3-4 timer.
  • Inden bagning forvarmes ovnen til 230 °C varmluft med en bageplade i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og træk den lidt lang, hvorefter den foldes sammen. Dejen skal ikke æltes. Også dette kan du se i min video.
  • Del dejen i 8 lige store stykker - eller så mange speltboller du ønsker at bage. Du kan sagtens også lave 12 af denne mængde, og endnu flere, hvis de skal anvendes som kuvertbrød. Drys eventuelt bollerne med lidt speltmel, men de skal ikke pensles.
  • Bag speltbollerne midt i ovnen, hvor de skal have 12-15 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
195
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
342
mg
15
%
Kalium
 
64
mg
2
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De bagte speltboller køles af, hvorefter de er klar til servering. De er gode med lidt smør.

Speltbollerne kan sagtens fryses.

Læs også: Hvor meget gær skal man bruge?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Lotte Jensen

    september 22, 2024 at 10:26 am

    Så nemme, lækre og sprøde. Også opvarmede efter en tur i fryseren

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required