• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sådan koger du spaghetti - med tips og tricks

Sådan koger du spaghetti - med tips og tricks

Spaghetti er en aldeles populær ret i de fleste danske hjem, og de fleste koger nok spaghettien uden at tænke så meget over hvordan de gør. Udover at den bare skal i kogende vand. Men der er god etips og tricks til et endnu bedre resultat, blandt andet skal du ikke tilsætte olie når du koger spaghetti, for det gør faktisk mere skade end gavn. Foto: Madensverden.dk.
Spaghetti er en aldeles populær ret i de fleste danske hjem, og de fleste koger nok spaghettien uden at tænke så meget over hvordan de gør. Udover at den bare skal i kogende vand. Men der er god etips og tricks til et endnu bedre resultat, blandt andet skal du ikke tilsætte olie når du koger spaghetti, for det gør faktisk mere skade end gavn. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  1. marts 2024 - Udgivet:  13. marts 2018

Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kogning af spaghetti er måske ikke den mest svære opgave i køkkenet, men alligvel er der faktisk er række gode tips og tricks til den perfekte spaghetti. Og dem får du her.
  2. Kvalitet
  3. Rigelig salt
  4. Drop olien
  5. Kogetid
  6. Kødsovs
  7. Relaterede opskrifter
  8. Hjemmelavet pasta - nem opskrift med eller uden pastamaskine
  9. Lasagne
  10. Pasta med kylling

Kogning af spaghetti er måske ikke den mest svære opgave i køkkenet, men alligvel er der faktisk er række gode tips og tricks til den perfekte spaghetti. Og dem får du her.

Der bliver spist tonsvis af spaghetti de danske hjem hvert år, og de fleste koger nok spaghettien uden at tænke så meget over hvordan de gør. Og det kan være ganske fint.

Men derfor er der stadig en række ting, som du måske kan bruge i kampen for en endnu mere lækker og friskkogt spaghetti. De følger her.

Kvalitet

For det første skal du købe pasta af en god kvalitet, for der er forskel på smagen. Dog behøver den dyreste pasta ikke nødvendigvis at være den bedste, så prøv dig frem og find din egen favorit.

Spaghettien skal altid kommes i bulderkogende vand. Så hav tålmodighed, og vent med at komme pastaen i indtil vandet virkelig er i kog.

Rigelig salt

Så er der det med saltet. De fleste kommer for lidt salt i vandet, når de koger spaghettien. Du skal beregne 10 gram salt pr. liter vand, så det er mere end du lige regner med. Jeg ved godt det er besværligt, men et godt tip er faktisk, at måle vand og pasta af, så man opnår det rette blandingsforhold.

Desuden skal spaghettien altid koges i rigeligt med vand.

Drop olien

Er det en god idé at komme olie i kogevandet, for at hindre pastaen i at klumpe sammen? Nej, det er faktisk en ret dårlig idé. Olien gør ingen gavn i kogevandet, men kan istedet gøre det mere besværligt at få vandet til at koge.

Derfor er det bedst at vente med olien til spaghettien er færdigkogt og dryppet af. Her kan den så vendes med en rigtig olivenolie.

Kogetid

Så kommer vi til kogetiden. Al pasta skal helst koges al dente, som italienerne kalder det. Altså med et bid til tænderne. Min erfaring er, at den anviste kogetid på pakkerne ofte er for lang, så derfor er det klogt at tage et stykke pasta op af kogevandet noget før kogetiden er opnået. Og smag/bid dig så frem, og tag pastaen når den er tilpas - og altså har et lille bid.

Skyl aldrig den færdigkogte spaghetti i koldt vand - det ødelægger smagen i pastaen.

Og skal en god pasta selvfølgelig serveres straks  - så er den allerbedst.

Kødsovs

Du kan eventuelt nyde spaghettien sammen med denne opskrift på en ægte kødsovs a la Bologna.

Relaterede opskrifter

Hjemmelavet pasta - nem opskrift med eller uden pastamaskine

4.8 fra 49 stemmer
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pasta, hvor du kan se og lære at lave frisk pasta fra bunden. Og intet slår en hjemmelavet pastadej.
Gå til opskrift
hjemmelavet pasta

Lasagne

4.7 fra 133 stemmer
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Gå til opskrift
billede med lasagne

Pasta med kylling

4.8 fra 108 stemmer
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billede til pasta med kylling

Har du andre gode tips til kogning af spaghetti? Del dem med os andre i kommentarfeltet herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Winther

    november 14, 2022 at 5:51 pm

    Du skriver:
    "Jeg ved godt det er besværligt, men et godt tip er faktisk, at måle vand og pasta af, så man opnår det rette blandingsforhold.
    Desuden skal spaghettien altid koges i rigeligt med vand."
    Hvorfor skal man først finde det rette blandingsforhold mellem spagetti og vand og alligevel benytte rigeligt med vand?
    Er der ikke en lille divergens der?

    Svar
  2. henrik

    september 21, 2022 at 6:31 pm

    nå jeg havde forventet at kunne læse hvor lang tid min spagetti skulle koge, nu vi taler om lavpraktiske tips.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her