God opskrift på sovs med oregano, der er både hurtig og let at lave. Sovsen er virkelig god til kylling, men også fin til koteletter.
Sovs med oregano er en sovs, som aldrig slår fejl i hverken køkkenet eller ved bordet.
Den er simpel at lave, og smager virkelig godt. Jeg anbefaler den til kylling eller koteletter, men kan naturligvis sagtens anvendes til andre typer af kød også.
I det hele taget er det en nem og god allround sauce, der passer til mange kødretter.
Opskriften giver sovs til fire personer.
Ingredienser til sovs med oregano
3 deciliter kraftig oksefond (vand + 3 spiseskefulde fond fra flaske)
2 teskefulde sennep (gerne Maille sennep med honning)
2 deciliter fløde
2 teskefulde tørret oregano
1 spiseskefulde æbleeddike eller lignende
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom oksefond op i en gryde sammen med sennep, og kog det op.
- Tilsæt fløde, tørret oregano og lidt æbleeddike. Eller en anden eddike.
- Lad det simre i fem minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan også justere smagen med lidt sukker og eventuelt lidt mere sennep. Det er som det passer dig.
- Sovsen skal nu koge nogle minutter mere, så den når at creme lidt ind og få den rette konsistens. Det hedder at reducere saucen.
Den færdige sovs med oregano serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: