Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.
Det er ingen sag at lave en god sovs til kylling, og især ikke når du følger denne opskrift.
Smag til opbagt sovs
For til en god og stegt kylling hører selvfølgelig en god sovs, og denne opskrift er uden fløde.
I stedet er det skyen fra stegningen, der fylder mest i sovsen.
Tricket med lidt balsamico og sukker giver en god dybde i smagen, når du laver en opbagt sovs.
Opskriften giver kyllingsovs til i hvert fald fire personer.
Opskrift på sovs til kylling
Sovs til kylling
Ingredienser
- 1 løg
- 2 laurbærblade
- 6 deciliter hønsebouillon
- 2 spiseskefulde smør
- 1 spiseskefuld hvedemel - stor
- 1 spiseskefuld balsamico
- 3 deciliter stegesky
- Lidt mælk - til rette konsistens opnås
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
- Lidt sovsekulør
Sådan gør du
- Når kyllingen er godt brunet af i stegegryden, tilsættes grofthakket løg, laurbærblade og hønsebouillon. Eventuelt bare vand og en terning.
- Lad nu kyllingen stege mør under låg, og afhængig af størrelsen tager det omkring en times tid.
- Skyen sigtes over i en skål. Du kan eventuelt også koge skyen lidt ind.
- Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og kom derefter hvedemel ved. Pisk det sammen, og tilsæt så balsamico.
- Nu pisker du så cirka tre deciliter af stegeskyen ind i opbagningen, og derefter mælk indtil rette konsistens opnås.
- Tilsæt en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen småkoge i fem minutter, hvor du pisker nogle gange undervejs.
- Kyllingsovsen kan eventuelt justeres med lidt sovsekulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige sovs til kylling serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: