Her får du min bedste opskrift på en nem sovs til kylling, og det er altså en sovs med masser af smag. Opskriften er uden fløde.
Det er ingen sag at lave en god sovs til kylling, og især ikke når du følger denne opskrift.
Smag til opbagt sovs
For til en god og stegt kylling hører selvfølgelig en god sovs, og denne opskrift er uden fløde.
I stedet er det skyen fra stegningen, der fylder mest i sovsen.
Tricket med lidt balsamico og sukker giver en god dybde i smagen, når du laver en opbagt sovs.
Opskriften giver kyllingsovs til i hvert fald fire personer.
Ingredienser til sovs til kylling
1 almindeligt løg
2 laurbærblade
6 deciliter hønsebouillon
2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
1 spiseskefuld balsamico
3 deciliter af stegeskyen
Mælk til rette konsistens opnås
1 teskefuld sukker
Salt og peber
Evt. sovsekulør
Fremgangsmåde
- Når kyllingen er godt brunet af i stegegryden, tilsættes grofthakket løg, laurbærblade og hønsebouillon. Eventuelt bare vand og en terning.
- Lad nu kyllingen stege mør under låg, og afhængig af størrelsen tager det omkring en times tid.
- Skyen sigtes over i en skål. Du kan eventuelt også koge skyen lidt ind.
- Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og kom derefter hvedemel ved. Pisk det sammen, og tilsæt så balsamico.
- Nu pisker du så cirka tre deciliter af stegeskyen ind i opbagningen, og derefter mælk indtil rette konsistens opnås.
- Tilsæt en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen småkoge i fem minutter, hvor du pisker nogle gange undervejs.
- Kyllingsovsen kan eventuelt justeres med lidt sovsekulør.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.