• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Chokoladeis

billede med chokoladeis på ismaskine
Denne hjemmelavede chokoladeis er lavet på ismaskine, og chokoladeisen er både fyldig, cremet og lækker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  6. august 2022

Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
  2. Is med mørk chokolade og kakao
  3. Opskrift på hjemmelavet chokoladeis
  4. Chokoladeis
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Chokoladeis uden ismaskine
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.

Her er opskriften på sommerens bedste chokoladeis, som du selvfølgelig kan lave året rundt.

Is med mørk chokolade og kakao

Chokoladeisen er ret nem at lave, og med blandingen af mørk chokolade og en god kakao får du den helt rigtige og fyldige smag af chokolade.

Jeg vil anbefale, at du bruger en chokolade med 70% kakao, og her har jeg anvendt en chokolade fra Lindt, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Opskriften giver rigeligt med chokoladeis til fire personer, måske endda endnu flere, da isen er meget koncentreret i smagen.

Se flere is opskrifter her:

  • Hjemmelavet bananis med chokoladestykker
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine
  • Daim is - opskrift på cremet og lækker is med Daim
  • Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is

Opskrift på hjemmelavet chokoladeis

billede med chokoladeis på ismaskine

Chokoladeis

Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Bedømmelse
4.9 fra 23 stemmer
RetIs
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g kakaopulver - gerne Valrhona
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 tsk Cremodan isstabilisator - kan udelades

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke den mørke chokolade fint, og kom den i en skål, hvor der er plads til hele iscremen.
  • Mælk og piskefløde kommes i en lille gryde sammen med kakaopulver (du kan selvfølgelig bruge andre mærker end Valrhona, men den er god), og kog det forsigtigt op under omrøring. Når det koger, tages det fra blusset.
  • I røremaskinen piskes æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Pisk nu lidt af flødemassen i æggemassen, og pisk derefter gradvist mere i indtil du har pisket hele chokolademassen sammen. Men start med lidt af den varme væske, og øg derefter gradvist.
  • Kom chokolademassen tilbage i gryden, som nu varmes forsigtigt op til ca. 80 grader under omrøring. Massen må IKKE koge!
  • Hæld den varme chokolademasse over den hakkede chokolade, og rør det godt ud. Du kan vælge at blende chokoladecremen med en stavblender, men jeg synes den er lækker som den er.
  • Stil chokoladecremen på køl indtil den er helt kold!
  • Kør så chokoladecremen på en ismaskine indtil den har den rette konsistens. Under indfrysningen kan du også tilsætte en teskefuld Cremedan isstabilisator, som kan købes i diverse specialbutikker. Isstabilisator skal røres i den kolde iscreme, og ikke koges først.
  • Kom den færdige chokoladeis i en plastbeholder med låg, og læg den på frost i en times tid, så den fryser helt ind.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
630
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
289
mg
96
%
Natrium
 
64
mg
3
%
Kalium
 
459
mg
13
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
41
g
46
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1493
IU
30
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
190
mg
19
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billede af chokoladeis i ismaskine
Den hjemmelavede chokoladeis bliver bedst i en ismaskine, men den kan godt laves uden. Foto: Madensverden.dk.

Chokoladeis uden ismaskine

Chokoladeisen bliver bedst når du laver den på en ismaskine, Så er det sagt.

Men du kan godt lave den uden, og her får du igen det bedste resultat, hvis du anvender lidt isstabilisator.

Her kommer du iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. For at undgå iskrystaller skal du nu røre i isen under indfrysningen, så der er lige en ekstra arbejdsopgave.

Du skal røre en del gange i den for, at sikre du opnår den cremede konsistens.

billede af sommerens bedste chokoladeis
Chokoladeisen er cremet og lækker, og kan spises direkte efter indfrysning, eller du kan komme den i en beholder, og fryse den hårdere. Foto: Madensverden.dk.

Se også alt om is og hvordan du undgår hjernefrys.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. EVA AMSTRUP

    juni 10, 2020 at 3:24 pm

    HEJ , HVOR MEGET FYLDER DENNE SKØNNE CHOKOLADE IS MVH EVA AMSTRUP

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required