• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Chokoladeis

Chokoladeis

billede med chokoladeis på ismaskine
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  6. august 2022

Indhold

  1. Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
  2. Is med mørk chokolade og kakao
  3. Opskrift på hjemmelavet chokoladeis
  4. Chokoladeis
  5. Chokoladeis uden ismaskine

Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.

Her er opskriften på sommerens bedste chokoladeis, som du selvfølgelig kan lave året rundt.

Is med mørk chokolade og kakao

Chokoladeisen er ret nem at lave, og med blandingen af mørk chokolade og en god kakao får du den helt rigtige og fyldige smag af chokolade.

Jeg vil anbefale, at du bruger en chokolade med 70% kakao, og her har jeg anvendt en chokolade fra Lindt, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Opskriften giver rigeligt med chokoladeis til fire personer, måske endda endnu flere, da isen er meget koncentreret i smagen.

Se flere is opskrifter her:

  • Hjemmelavet bananis med chokoladestykker
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine
  • Daim is - opskrift på cremet og lækker is med Daim
  • Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is

Opskrift på hjemmelavet chokoladeis

billede med chokoladeis på ismaskine
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladeis

4.92 fra 23 stemmer
Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Indfrysning 1 time t
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 630
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g kakaopulver - gerne Valrhona
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 tsk Cremodan isstabilisator - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke den mørke chokolade fint, og kom den i en skål, hvor der er plads til hele iscremen.
  2. Mælk og piskefløde kommes i en lille gryde sammen med kakaopulver (du kan selvfølgelig bruge andre mærker end Valrhona, men den er god), og kog det forsigtigt op under omrøring. Når det koger, tages det fra blusset.
  3. I røremaskinen piskes æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk nu lidt af flødemassen i æggemassen, og pisk derefter gradvist mere i indtil du har pisket hele chokolademassen sammen. Men start med lidt af den varme væske, og øg derefter gradvist.
  5. Kom chokolademassen tilbage i gryden, som nu varmes forsigtigt op til ca. 80 grader under omrøring. Massen må IKKE koge!
  6. Hæld den varme chokolademasse over den hakkede chokolade, og rør det godt ud. Du kan vælge at blende chokoladecremen med en stavblender, men jeg synes den er lækker som den er.
  7. Stil chokoladecremen på køl indtil den er helt kold!
  8. Kør så chokoladecremen på en ismaskine indtil den har den rette konsistens. Under indfrysningen kan du også tilsætte en teskefuld Cremedan isstabilisator, som kan købes i diverse specialbutikker. Isstabilisator skal røres i den kolde iscreme, og ikke koges først.
  9. Kom den færdige chokoladeis i en plastbeholder med låg, og læg den på frost i en times tid, så den fryser helt ind.

Næringsindhold

Kalorier: 630kcalKulhydrater: 49gProtein: 10gFedt: 46gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.01gKolesterol: 289mgNatrium: 64mgKalium: 459mgKostfibre: 5gSukker: 41gVitamin A: 1493IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 190mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billede af chokoladeis i ismaskine
Den hjemmelavede chokoladeis bliver bedst i en ismaskine, men den kan godt laves uden. Foto: Madensverden.dk.

Chokoladeis uden ismaskine

Chokoladeisen bliver bedst når du laver den på en ismaskine, Så er det sagt.

Men du kan godt lave den uden, og her får du igen det bedste resultat, hvis du anvender lidt isstabilisator.

Her kommer du iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. For at undgå iskrystaller skal du nu røre i isen under indfrysningen, så der er lige en ekstra arbejdsopgave.

Du skal røre en del gange i den for, at sikre du opnår den cremede konsistens.

billede af sommerens bedste chokoladeis
Chokoladeisen er cremet og lækker, og kan spises direkte efter indfrysning, eller du kan komme den i en beholder, og fryse den hårdere. Foto: Madensverden.dk.

Se også alt om is og hvordan du undgår hjernefrys.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. EVA AMSTRUP

    juni 10, 2020 at 3:24 pm

    HEJ , HVOR MEGET FYLDER DENNE SKØNNE CHOKOLADE IS MVH EVA AMSTRUP

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required