• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Solsikkeboller - lækre boller med solsikkekerner

Solsikkeboller - lækre boller med solsikkekerner

solsikkeboller
Nemme og lækre solsikkeboller, der er lavet af en nem dej. Hæver natten over og så er solsikkebollerne nemme at bage om morgenen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. april 2024 - Udgivet:  7. januar 2016

Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En nem opskrift på solsikkeboller, hvor dejen røres sammen. Dejen hæver 10-12 timer, og derfor er det nemt at bage boller med solsikkefrø om morgenen.
  2. Opskrift på solsikkeboller
  3. Solsikkeboller - lækre boller med solsikkekerner
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

En nem opskrift på solsikkeboller, hvor dejen røres sammen. Dejen hæver 10-12 timer, og derfor er det nemt at bage boller med solsikkefrø om morgenen.

Solsikkeboller smager og dufter af et veldækket morgenbord, og bollerne er da også perfekte som morgenboller og morgenmad.

Dejen kan du nemt og hurtigt røre sammen om aftenen, og så bage bollerne om morgenen.

Solsikkekerner indeholder i øvrigt tungmetallet cadmium, og Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at man begrænser sit indtag af solsikkerkerner.

Se også: Solsikkefrø til fugle: Kan mennesker spise det?

Fødevarestyrelsen skriver dog, at man kan bruge solsikkekerner i begrænset omfang i for eksempel brød, og derfor kan du sagtens nyde en nybagt bolle med solsikkekerner med god samvittighed.

Opskriften her giver 12 skønne boller med solsikkekerner. Se også min opskrift på bløde boller.

Opskrift på solsikkeboller

solsikkeboller

Solsikkeboller - lækre boller med solsikkekerner

En nem opskrift på solsikkeboller, hvor dejen røres sammen. Dejen hæver 10-12 timer, og derfor er det nemt at bage boller med solsikkefrø om morgenen.
Bedømmelse
4.6 fra 5 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 12 timer timer 20 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g vand
  • 2 g gær
  • 125 g piskefløde
  • 550 g manitoba hvedemel
  • 12 g salt
  • 100 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

Om aftenen

  • Gær røres ud i det kolde vand. Og jo, der skal blot anvendes 2 gram gær.
  • Rør derefter piskefløden i.
  • Til sidst kommes manitoba hvedemel i sammen med salt og 100 gram solsikkekerner. Vend det sammen i ca. 30 sekunder. I stedet for manitoba kan du også anvende alm. hvedemel.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke. Husk at bruge en stor skål, da dejen jo hæver op i løbet af natten!

Dagen efter

  • Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  • Gør en bageplade klar med bagepapir. Eller endnu bedre: Bag dine solsikkeboller på en hulplade, hvis du har sådan en.
  • Tag forsigtigt dejen på et meldrysset køkkenbord, og fold den op sig selv fra alle fire verdenshjørner. Med lidt vand på fingrene klistrer dejen ikke fast.
  • Del dejen i 12 lige store stykker, som sættes på bageplade eller hulplade. Du kan med fordel lige dyppe dine solsikkeboller i lidt vand og derefter i en bakke med solsikkekerner.
  • Lad dine boller med solsikkekerner hæve i ca. 20 minutter mens ovnen bliver varmet godt igennem.
  • Sæt pladen med dine solsikkeboller ind midt i ovnen, og her skal de have ca. 15-17 minutter. Bag gerne med lidt damp, og luk dampen ud et par gange de sidste 5 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
252
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
12
mg
4
%
Natrium
 
455
mg
20
%
Kalium
 
100
mg
3
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
154
IU
3
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte boller med solsikkekerner køles af på en rist.

Solsikkebollerne er gode til morgenmad, og de kan sagtens fryses ned.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gulerodsboller - sunde boller med gulerod
  • Varme hveder - opskrift på store hvedeknopper
  • Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ghita

    marts 24, 2022 at 7:38 am

    Hej.
    Ang. Solsikkeboller.
    Jeg undrer mig over mængden af væske i forhold til mel mængden. Mit dej er meget flydende, så jeg kan slet ikke strække i det inden bagningen. Er det et skrivefejl men vandmængden. ?
    Ellers vil jeg sige tusind tak for alle dine lækre opskrifter. Jeg bruger dem tit, og har ellers aldrig problemer med dem.
    Hilsen Ghita.

    Svar
  2. Diana

    februar 19, 2019 at 12:43 pm

    Synes dejen er meget tør

    Svar
  3. Pia

    september 01, 2017 at 11:20 am

    Hvad skal man så med solsikkeolie? ? For der står stadig de er bagt med solsikkeolie og grahamsmel??

    Svar
  4. Guffeliguf.dk

    september 10, 2016 at 4:48 pm

    Hej Søren
    Godt spottet, og det er en fejl 40 🙂
    Der skal stå solsikkekerner - for der skal ikke olie i dejen.
    Jeg retter den straks.
    God fornøjelse.
    De bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Soeren

    september 10, 2016 at 7:34 am

    Hvor meget solsikkeolie skal der i dejen?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required