• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter

Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter

billederesultat for sojamarineret laks med sesam
4.7 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. januar 2021 - Udgivet:  1. januar 2021

Få min opskrift på sojamarineret laks med sesamfrø. Den laves med en hel side laks, der marineres med soja og bages i ovnen i ca. 18 min.

Sojamarineret laks er en af mine favoritter, når vi taler om tilberedning af laks.

Sojaen giver den fede laks det perfekte modspil, og så er det en ret nem opskrift.

Sojamarinaden laver du ved at koge sojasauce op sammen med blandt andet brun farin, hvorefter marinaden fordeles over laksen.

Du kan lade laksen stå og trække med sojamarinaden i en halv time, men dette er ikke nødvendigt for at få et godt resultat.

Nederst kan du se et par forslag til tilbehør sojamarineret laks.

Opskriften er beregnet til fire person som en hovedret.

Her kan du iøvrigt læse hvad sojasauce er.

Opskrift på sojamarineret laks

billederesultat for sojamarineret laks med sesam
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sojamarineret laks med sesam på 25 minutter

4.71 fra 27 stemmer
Få min opskrift på sojamarineret laks med sesamfrø. Den laves med en hel side laks, der marineres med soja og bages i ovnen i ca. 18 min.
Forb. tid 12 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 side laks
  • salt
  • 1 dl soja
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 citron - lidt citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Tjek at laksen er fri for ben, og fjern ellers disse med en pincet. Det er meget nemt.
  3. Læg laksen på bagepapir i et ildfast fad eller en bradepande - bagepapiret sparer dig for en masse rengøring!
  4. Salt laksen grundigt.
  5. Kog soja op i en lille gryde sammen med brun farin.
  6. Når det koger kommes hvidløgspulver i sammen med sesamfrø og et par spiseskefulde citronsaft.
  7. Rør indtil sukkeret er helt opløst, og tag gryden af.
  8. Fordel nu sojamarinaden jævnt ovenpå laksen.
  9. Stil den ind i ovnen, hvor en sojamarineret laks skal have cirka 18 minutter. Man skal aldrig tilberede laks for længe.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sojamarineret laks anrettes med det samme.

Du kan eventuelt servere den sammen med kikærter og spinat.

En dåse kikærter kommes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af.

Kom en sjat olie på en varm pande og rist kikærterne hurtigt. Tilsæt 200 gram frisk og skyllet spinat, og lad spinaten falde sammen. Krydr med salt og peber og servér til laksen.

Eller server med de lækreste kartoffelbåde og denne skønne og nemme sovs til laks.

Se også mine opskrifter på:

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 27, 2025 at 1:23 pm

    Altid dejlig med laks, men jeg synes, den mangler lidt smag. Jeg kom lidt ingefær sammen med soja og lagde citronskiver over laksen. Ellers en nem og dejlig ret.

    Svar
  2. Helle

    september 21, 2022 at 6:29 pm

    Du skriver, at man skal salte laksen grundigt, og derefter hælde soyamarinaden over. Jeg har lavet retten flere gange, men undlader at salte, da soyaen i sig selv er salt. Synes det fungerer rigtig fint.
    Vh Helle

    Svar
  3. janolsen687@gmail.com

    december 30, 2020 at 11:59 am

    Hvordan får man denne opskrift over på huskelisten?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 01, 2021 at 3:57 pm

      Hej Jan
      Opskriften var ikke opdateret i det nye system, men det er den nu. Så nu kan du gemme den 🙂
      Sig til hvis der er andre opskrifter, hvor du mangler muligheden for at gemme.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Malene

    august 04, 2020 at 8:37 pm

    Hej
    Har kigget på dine opskrifter på helsidet laks, kan de laves ved middagstid og så blive serveret kolde med lækkert brød til om aftenen?
    Vh. Malene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2020 at 7:08 am

      Hej Malene
      Ja da - det kan du sagtens. Jeg synes laksen er god når den er kold 🙂
      God fornøjelse
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required