Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

billederesultat for sønderjysk grønlangkål
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sønderjysk grønlangkål
  • Tips
  • Kommentarer

Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 43 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på sønderjysk grønlangkål, der laves med kogte kartofler og fløde. Grønlangkålen er god til hamburgerryg og kålpølser.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g grønkål frisk, skyllet, fintsnittet
  • 250 g kartofler skrællet, skåret i mindre tern
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Saltes lidt og koges møre - det tager ca. 10-12 minutter. Har du kogevand fra hamburgerryg, kan du med fordel koge kartoflerne i dette.
  2. Grønkål skylles grundigt og snittes så fint som muligt. Du kan også købe grønkål, der både er snittet og skyllet - det er endnu nemmere.
  3. Kog grønkålen i ca. 10 minutter i vand. Også her kan du med fordel i stedet anvende kogevand fra en hamburgerryg, men ellers er almindeligt vand også ok.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let. Jeg plejer at bruge en gaffel til det. Det er fint når du laver en sønderjysk grønlangkål.
  5. Hæld også vandet fra den kogte grønkål. Kom kålen ned til kartoflerne, og rør det rundt sammen med ca. 2 deciliter fløde. Start med lidt fløde, og tilsæt lidt mere efterhånden som du rører den sønderjyske grønlangkål sammen.
  6. Smag grønkålen til med salt og friskkværnet. Du kan også smage til med lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier262kcalKulhydrater18gProtein6gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gKolesterol57mgNatrium665mgKalium746mgKostfibre7gSukker3gVitamin A13224IUVitamin C129mgCalcium358mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål er en stolt traditionsret fra det sønderjyske køkken, og grønkålen smager fantastisk godt.

Grønkål er i sig selv super sundt, og i den sønderjyske udgave af den populære grønlangkål, er den med kartofler og fløde.

Da jeg selv har boet og arbejdet i Sønderjylland i en del år så ved jeg godt at der ikke kun findes én opskrift på sønderjysk grønlangkål.

Retten kan variere fra egn til egn, men her den udgave som jeg mange gange er stødt på - og som jeg synes den smager bedst.

Kender du til andre varianter, så skriv dem gerne i kommentarfeltet længere nede. Så deler vi den gerne med alle andre brugere her på Madens Verden.

Tips

Sønderjysk grønlangkål kan serveres til bla. kogt hamburgerryg og de sønderjyske kålpølser, som altså ikke indeholder kål.

Se også disse opskrifter:

Grønlangkål - den bedste opskrift
Min opskrift på grønlangkål. En god og klassisk opskrift, og du kan lave grønlangkålen med frisk eller frossen grønkål. God til bla. skinke.
Se opskriften her
Billede af grønlangkål med skinke.
Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
Se opskriften her
billederesultat for lasagne med grønkål og selleri
Grønkålsrøsti
Her får du min opskrift på grønkålsrøsti, der er lækre røsti lavet med kartofler, løg og frisk grønkål. De er nemme at lave som tilbehør.
Se opskriften her
billederesultat for grønkålsrøsti
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe Raahauge skriver

    december 19, 2023 at 3:21 pm

    Mojn!
    Jeg er indfødt sønderjyde og vil lige fortælle hvordan ‘ægte’ sønderjysk grønlangkål skal smage og laves, sådan som jeg har fået den hele min barndom og siden hen😜.
    Grønkål kan sagtens købes fra frost (hakket). Kogte kartofler skal sammen med grønkålen køres igennem kødhakkeren. En god klat smør smeltes i en tykbundet gryde. Kål/kartoffelblandingen varmes godt op og koges igennem sammen med fløde og kogevand fra kålpølse og hamburgerryg. Smages til med sukker, muskat, salt og peber. Velbekomme😜.

    Vælger man at tilsætte løg og andre finurlige ting og sager, er det altså ikke den ægte sønderjyske grønlangkål vi snakker om længere🤢

    Svar
  2. Janne skriver

    december 30, 2020 at 1:02 pm

    Tilsæt bløde løg. Det giver en dejlig sødme til retten.

    Svar
    • Herle skriver

      oktober 07, 2022 at 2:05 pm

      Jeg river et rå løg og putter i. Det kan vi godt lide

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 07, 2022 at 4:54 pm

        Godt tip, Herle - og hermed givet videre.
        Mange tak.
        Alt det bedste
        Holger

  3. Susan Brodersen skriver

    december 07, 2020 at 2:57 pm

    Spar lidt på fløden og brug noget af kogevandet fra det røgede kød. Grønkålen skal også have lidt sukker og en lille sjat snaps.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required