Snoede italienske flutes er lækre brød, der faktisk er ret nemme at lave. Brødene hæver et par timer, inden de bages ved 250 grader.
Italienske flutes er nemme brød, der kan nydes nybagte til maden, eller bruges som bund til bruschetta. Som du finder link til længere nede i opskriften.
Brødene er nemmest at lave i en røremaskine, men du kan selvfølgelig også bruge hænderne.
Opskriften giver to lækre og sprøde brød.
Se også mine opskrifter på:
- Italiensk focaccia
- Ciabattabrød med store huller
- Italienske manitobabrød
- Flutes - nem opskrift på sprødt flute
Opskrift på italienske flutes
Snoede italienske flutes - grundopskrift
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 10 g gær
- 275 g hvedemel - gerne tipo 00
- 125 g durum hvedemel
- 1 tsk salt - fint
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Find røremaskinen frem og sæt dejkrogen på.
- Gær røres ud i det lunkne vand.
- De to slags hvedemel blandes sammen i en anden skål med salt og sukker, og det hele æltes derefter ind i dejen.
- Tilsæt også lidt olivenolie og ælt dejen igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt om nødvendigt en smule mere lunkent vand.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, og lad nu dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer. Gerne 3, hvis du har tiden til det.
- Læg så dejen ud på bordet og drys lidt tipo 00 mel på dej og bord. Du skal ikke ælte dejen, men blot brede den ud i en aflang firkant på cirka 35 gange 15 centimeter.
- Del dejen i to halvdel på den lange led, og hver del drejes forsigtigt sammen som en skrue, og lægges på en bageplade med bagepapir. Beklæd med husholdningsfilm, og lad dejen efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, smid et par spiseskefulde vand i bunden af ovnen, og bag de italienske flutes på nederste rille i cirka 15 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag brødene ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en rist inden de skæres ud.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.
Vibeke skriver
Jeg savner knapperne med 'Print' og 'Gem opskrift' på denne opskrift.
Jeg har logget ind.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Vibeke
Tak for det. Den lå i det gamle system, men er nu opdateret, så du kan gemme og printe opskriften 🙂
BH Holger
Turid Svenninggaard skriver
Hvor er opskriften med bageenzymer og olie? Jeg har da tidligere brugt jeres flutes opskrift der indeholdt det.
Camilla skriver
Hvad betyder pkt 5 “beklæd skålen”? Skal den bare overdækkes med film?
Hanne skriver
Virkeligt lækre og svampede flutes- de bedste længe!
Pia Susanne Fredskild skriver
Superlækre sprøde flutes med god smag !!
Inge skriver
De bedste
Susanne Albertsen skriver
De bedste flutes jeg nogensinde har bagt.
Pia skriver
Det blev nogle superfine og lækre flutes. Tak for opskrift.