Her får du min opskrift på en lækker smuldretærte, der passer godt til såvel kaffen som dessert. Kan fyldes med æble eller andre frugter.
Smuldretærte er en nem og skøn kage, som du kan fylde med forskellige frugter.
Her er den lavet klassisk med æble, men du kan også bruge eks. rabarber, fersken og mange andre frugter. Eller bær som blåbær, brombær med videre.
Jeg kommer grovvalsede havregryn i smuldretærten, men de finvalsede er også fine, og kagen er god til såvel en kop kaffe eller dessert.
Den bages i en tærteform med en diameter på ca. 21 centimeter, og hvis du bager den i en form med løs bund, kan du nemt tage kagen op af formen inden servering. God bagelyst.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på smuldretærte
Smuldretærte
Ingredienser
- 150 g hvedemel - med 10% protein
- 75 g sukker
- 40 g havregryn - gerne grovvalsede
- 5 g bagepulver - svarende til 1 teske
- 5 g vaniljesukker - svarende til 2 teske
- 150 g smør - køleskabskoldt, i tern
Fyld
- 300 g æble - i mindre tern
- 25 g sukker
- 15 g kartoffelmel
- 10 g vaniljesukker - svarende til 2 teske
- 0,5 tsk kardemomme - stødt, kan udelades
Fremgangsmåde
- Start med at tænde din ovn på 200 grader over- og undervarme. Smør en tærteform med en diameter på ca. 21 centimeter med smør.
- Vej 150 gram hvedemel af i en skål sammen med 75 gram sukker, 40 gram havregryn, 5 gram bagepulver og 5 gram vaniljesukker. Bland det sammen med og smuldr 150 gram smør i. Smørret skal være køleskabskoldt og skåret i små tern.
- Fordel ca. ⅔ af det i formen og tryk det let til.
- Fyld: 300 gram æble i små tern vendes sammen med 25 gram sukker, 15 gram kartoffelmel, 10 gram vaniljesukker og 0,5 teske kardemomme (kan udelades).
- Fordel fyldet på smuldredejen i formen, og drys derefter resten af crumbledejen over. Drys med lidt sukker.
- Den lækre smuldretærte bages på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme, hvor kagen skal have ca. 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad den bagte smuldretærte køle af, hvorefter den kan serveres med creme fraice, is eller flødeskum.
Tærten er fryseegnet, og den kan sagtens bages dagen før brug. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.