Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Smørstegt spidskål med persille og citron

Smørstegt spidskål med persille og citron

Smørstegt spidskål er nemt tilbehør til mange retter med kød, og kålen passer blandt andet godt til kylling. Spidskålen deles i kvarte, som derefter steges møre i lidt smør på panden, hvorefter der kommes lidt citronsaft og persille på. Foto: Madensverden.dk.
Del og send:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS

Smørstegt spidskål er en lækker måde at tilberede spidskål på, hvor spidskålen steges i lidt smør på panden, indtil den er mør. Spidskålen krydres med citron og persille.

Jeg elsker smørstegt spidskål, og har lavet den mange gange gennem tidens løb.

Den pandestegte spidskål bliver mør og lækker, og så er den så utrolig nem at lave.

Hold blot øje med varmen, så kålen ikke bliver sort. Den skal i stedet stå og simrestege indtil den er mør.

Det plejer at tage cirka 20 minutter, men det afhænger selvfølgelig af hvor rå eller gennemstegt du ønsker kålen.

Opskriften er til fire personer.

Til smørstegt spidskål anvendes

1 stor spidskål
Smør
1 økologisk citron
Persille
Salt
Friskkværnet peber

Sådan laver du smørstegt spidskål

  1. Skær det allernederste af spidskålen væk, men ikke mere end at der stadig er stok tilbage på kålen. Den holder nemlig spidskålen sammen under tilberedningen.
  2. Del derefter spidskålen i kvarte, men gør det med forsigtighed, så kålen ikke skilles for meget ad.
  3. Varm en pande op ved middel varme, og kom en god klat smør på.
  4. Læg forsigtigt spidskålen i panden med en af snitfladerne nedad, og klem dem lidt sammen så alle fire stykker kan være i panden.
  5. Nu skal kålen steges ved en middel varme i cirka 20 minutter samlet. Undervejs skal kålen drejes, så den bliver stegt på alle tre sider, hvilket giver en stegetid pr. side på cirka 6-7  minutter.
  6. Pas på varmen ikke bliver for høj så spidskålen brankes, og tilfør om nødvendigt lidt mere smør undervejs.
  7. Når kålen er mør og færdigstegt, presses lidt citronsaft over den, og du krydrer med lidt salt og friskkværnet peber. Drys også lidt finthakket persille på.

Smørstegt spidskål serveres straks til eksempelvis en langtidsstegt kylling i ovn, eller de lækre og ovnstegte kyllingefrikadeller.

Se også hvordan du laver en nem hummus med kikærter eller den populære Big Mac roulade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.