Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Råvareguide › Skorzonerrødder

Skorzonerrødder (sådan tilbereder du skorzonerrod)

Skorzonerrødder ser ikke ud af meget, men bag skrællen gemmer sig en virkelig delikatesse. Foto: Guffeliguf.dk.
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skorzonerrødder
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skorzonerrødder
  • Skorzonerrod som tilbehør
  • Kommentarer

Skorzonerrødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 7 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Skorzonerrødder er ikke en af de rodfrugter vi bruger hver dag, men rødderne smager helt fantastisk. Se her hvordan du tilbereder dem.
Antal: 1
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g skorzonerrod (efter skrælning)
  • vand
  • citronsaft (til opbevaring efter skrælning)
  • smør (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl 100 g skorzonerrod helt fri for skræl og jord, så du kun har de hvide stængler tilbage. Skæres ud i passende stykker (cirka 6-8 centimeter lange), og læg dem straks i vand tilsat citronsaft.
  2. Skorzonerroden er heldigvis nem at skrælle, men gør det over køkkenvasken, da det bliver en lidt jordet affære.
  3. Kom smør på panden, og varm op ved middel varme.
  4. Lad smørret bruse af, og steg så forsigtigt rødderne i cirka 7-8 minutter.
  5. Ryst panden undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  6. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og ikke andet. Skorzonerrødderne er så fine i smagen, at du skal nyde den, og ikke tilsætte yderligere smagsgivere.

Næringsindhold

Kalorier178kcalKulhydrater18gProtein3gFedt11gMættet fedt7gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.5gKolesterol30mgNatrium2456mgKalium575mgKostfibre5gSukker0.4gVitamin A351IUVitamin C50mgCalcium51mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på skorzonerrødder

Skorzonerrødder ligner blot lange rødder, godt dækket ind i jord. Og det er sådan set også sådan de er. Men lad dig ikke narre. De smager helt fantastisk!

Skorzonerrod skal skrælles før brug. Det er ret nemt, men en smule beskidt. Værre er det dog heller ikke. Næste vigtihge ting er, at du straks efter skrælning skal komme dem i vand tilsat citronsaft.

Ellers bliver skorzonerrødderne hurtigt brune og kedelige - lidt som du kender den blandt andet jordskokker.

Lad dem bare ligge i vandet indtil du er klar til at komme rødderne på panden.

Skorzonerroden hører desværre ikke til de billigste rodfrugter, men de er efterhånden så udbredt og eftertragtede, at de kan købes i de fleste supermarkeder.

Se flere opskrifter:

  • Jordskokkesuppe
  • Rodfrugtmos
  • Bagte rodfrugter
  • Rodfrugtfritter

Skorzonerrod som tilbehør

Server rødderne til stegt fisk - og gerne sammen med en hjemmelavet sauce hollandaise.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede (fakta og viden)
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat (fakta og anvendelse af koteletfisk)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required