Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Råvareguide › Skorzonerrødder

Skorzonerrødder

Skorzonerrødder ser ikke ud af meget, men bag skrællen gemmer sig en virkelig delikatesse. Foto: Guffeliguf.dk.
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. oktober 2024 - Udgivet: 23. marts 2020

Skorzonerrødder er ikke en af de rodfrugter vi bruger hver dag, men rødderne smager helt fantastisk. Se her hvordan du tilbereder dem.

Skorzonerrødder ligner blot lange rødder, godt dækket ind i jord. Og det er sådan set også sådan de er.

Men lad dig ikke narre. De smager helt fantastisk!

Skorzonerrod skal skrælles før brug. Det er ret nemt, men en smule beskidt.

Værre er det dog heller ikke. Næste vigtihge ting er, at du straks efter skrælning skal komme dem i vand tilsat citronsaft.

Ellers bliver skorzonerrødderne hurtigt brune og kedelige - lidt som du kender den blandt andet jordskokker.

Lad dem bare ligge i vandet indtil du er klar til at komme rødderne på panden.

Skorzonerroden hører desværre ikke til de billigste rodfrugter, men de er efterhånden så udbredt og eftertragtede, at de kan købes i de fleste supermarkeder.

Opskrift på skorzonerrødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skorzonerrødder

4.80 fra 5 stemmer
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 178
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g skorzonerrod - efter skrælning, mængde pr. person
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • vand
  • citronsaft - til opbevaring efter skrælning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl skorzonerrødderne helt fri for skræl og jord, så du kun har de hvide stængler tilbage. Skær dem ud i passende stykker (cirka 6-8 centimeter lange), og læg dem straks i citronvand.
  2. Skorzonerroden er heldigvis nem at skrælle, men gør det over køkkenvasken, da det bliver en lidt jordet affære.
  3. Kom en lille klat smør på panden, og varm op ved middel varme.
  4. Lad smørret bruse af, og steg så forsigtigt rødderne i cirka 7-8 minutter.
  5. Ryst panden undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  6. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og ikke andet. Skorzonerrødderne er så fine i smagen, at du skal nyde den, og ikke tilsætte yderligere smagsgivere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 178kcalKulhydrater: 18gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.5gKolesterol: 30mgNatrium: 2456mgKalium: 575mgKostfibre: 5gSukker: 0.4gVitamin A: 351IUVitamin C: 50mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Skorzonerrødder som tilbehør

Server rødderne til stegt fisk - og gerne sammen med en hjemmelavet sauce hollandaise.

Se også mine opskrifter på:

Jordskokkesuppe

4.8 fra 69 stemmer
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter

4.9 fra 17 stemmer
Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for rodfrugtmos
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required