Indhold
Skorzonerrødder
Ingredienser
- 100 g skorzonerrod (efter skrælning)
- vand
- citronsaft (til opbevaring efter skrælning)
- smør (til stegning)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl 100 g skorzonerrod helt fri for skræl og jord, så du kun har de hvide stængler tilbage. Skæres ud i passende stykker (cirka 6-8 centimeter lange), og læg dem straks i vand tilsat citronsaft.
- Skorzonerroden er heldigvis nem at skrælle, men gør det over køkkenvasken, da det bliver en lidt jordet affære.
- Kom smør på panden, og varm op ved middel varme.
- Lad smørret bruse af, og steg så forsigtigt rødderne i cirka 7-8 minutter.
- Ryst panden undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
- Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og ikke andet. Skorzonerrødderne er så fine i smagen, at du skal nyde den, og ikke tilsætte yderligere smagsgivere.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på skorzonerrødder
Skorzonerrødder ligner blot lange rødder, godt dækket ind i jord. Og det er sådan set også sådan de er. Men lad dig ikke narre. De smager helt fantastisk!
Skorzonerrod skal skrælles før brug. Det er ret nemt, men en smule beskidt. Værre er det dog heller ikke. Næste vigtihge ting er, at du straks efter skrælning skal komme dem i vand tilsat citronsaft.
Ellers bliver skorzonerrødderne hurtigt brune og kedelige - lidt som du kender den blandt andet jordskokker.
Lad dem bare ligge i vandet indtil du er klar til at komme rødderne på panden.
Skorzonerroden hører desværre ikke til de billigste rodfrugter, men de er efterhånden så udbredt og eftertragtede, at de kan købes i de fleste supermarkeder.
Se flere opskrifter:
Skorzonerrod som tilbehør
Server rødderne til stegt fisk - og gerne sammen med en hjemmelavet sauce hollandaise.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments