• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs
Skipperlabskovs med oksetykkam og kartofler er klassisk husmandskost, der smager super godt. Retten er nem at lave, og mætter godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. september 2024 - Udgivet:  17. oktober 2020

Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.
  2. Opskrift på gammeldags skipperlabskovs
  3. Skipperlabskovs - nem opskrirft
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.

For mange lyder skipperlabskovs nok mest af alt som en trist sømandsret, men der er faktisk tale om en god gryderet med masser af smag.

Samtidig er retten nem at lave, da den tilberedes med få ingredienser, og her har jeg anvendt oksetykkam og kartofler, der simrer i et par timer i en god stegegryde. Meget simpelt.

Historisk set er skipperlabskovs en såkaldt husmandskost, som man kender fra gammel tid.

Oprindelig er retten formentlig fra det nordlige Tyskland, og man kender det som Labskaus. Den egentlige betydning af ordet ved man dog ikke med sikkerhed.

Det man ved er til gengæld, at retten i starten mest blev spist af sømænd, og det er formentlig derfra ordet skipper stammer.

Desuden er det sikkert, at skipperlabskovs laves med kød og kartofler, men i stedet for oksekød kan man også anvende svinekød eller fisk.

Her får du dog min mere traditionelle opskrift, og den bliver du glad for.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hakkebøf med bløde løg
  • Forloren skildpadde
  • Forloren hare
  • Amagergryde

Opskrift på gammeldags skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs

Skipperlabskovs - nem opskrirft

Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.
Bedømmelse
4.8 fra 36 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksetykkam - skåret i grove tern
  • 1 l vand
  • 2 rødløg - finthakket
  • 4 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 1,5 kg kartofler - skrælles og skæres i grove tern
  • 75 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Oksetykkam skæres i grove tern på ca. 2 x 2 centimeter, og brunes godt af i lidt smør i en stor stegegryde.
  • Tilsæt derefter vand, kog op og skum grundigt af.
  • Så kommes løg, laurbær, timian og kartofler i tern i gryden, og der krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg låg på gryden, og lad nu din skipperlabskovs simre i to timer, hvor både kød og kartofler koges mørt som smør.
  • Når de to timer er gået, hældes suppen/væden fra retten med forsigtighed og smør i tern tilsættes.
  • Mos nu forsigtigt sammen med et piskeris. Skipperlabskovs skal være grov i konsistensen, så mos ikke for hårdt.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
727
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
164
mg
55
%
Natrium
 
851
mg
37
%
Kalium
 
2352
mg
67
%
Kulhydrater
 
71
g
24
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
53
g
106
%
Vitamin A
 
531
IU
11
%
Vitamin C
 
80
mg
97
%
Calcium
 
113
mg
11
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige skipperlabskovs pyntes med finthakket purløg og stilles på bordet.

Traditionelt serveres retten med rugbrød og syltede rødbeder til. Altså en rigtig husmandskost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hansen

    juli 31, 2024 at 8:53 pm

    det med bacon lyder meget fornuftigt, det skal prøves
    purløg er en selvfølge

    Svar
  2. Anette Asbjørn Bahnsen

    september 14, 2022 at 5:34 pm

    Min familie har en super god opskrift, der er gået i arv. Én af ingredienserne er sellerisalt🤩 . PRØV det Holger.

    Svar
  3. Per

    maj 05, 2021 at 9:22 am

    Prøv at komme lidt kold smør, bacon og purløg på toppen😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2021 at 6:29 am

      Hej Per
      Tak for tippet - det lyder lækkert 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva

    marts 13, 2021 at 7:00 am

    Elsker det ❤️

    Svar
  5. Peder Hansen

    oktober 18, 2020 at 6:27 am

    Tip. Hvis der stadig er for meget vand i labkovsen, kan den jævne med pulver kartoffelmos. Kan ikke smages.

    Svar
    • Erik Hansen

      juli 31, 2024 at 9:00 pm

      Jeg troede kun det var mig der havde lavet det for tyndt og jævnet det med
      pulvermos, der er da heldigvis flere åbenbart, men rigtigt
      kan hverken ses eller smages

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required