• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

skinkeculotte med sennep
Sådan laver du en mør skinkeculotte med sennep. Pas med ikke at stege skinkeculotten for længe, da den så bliver tør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. august 2023 - Udgivet:  7. januar 2017

Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
  2. Opskrift på skinkeculotte med sennep
  3. Skinkeculotte med sennep og rosmarin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.

Skinkeculotte med sennep og rosmarin en lækker steg til aftensmad, og så er den nem at lave.

Du kan med fordel lade skinkeculotten salte i op mod en times tid inden stegning i ovnen, men mindre tid kan også gøre det.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Opskriften er beregnet til fire personer. Rester er fine til en biksemad.

Opskrift på skinkeculotte med sennep

skinkeculotte med sennep

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 700 g skinkeculotte
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skinkeculotten ridses i ruder i fedtlaget, og saltes derefter på begge sider. Lad den trække en halv eller hel time.
  • Smør så stegen ind i sennep, og drys rosmarin på fedtet foroven. Krydres også med lidt friskkværnet peber.
  • Læg skinkeculotten i et ildfast fad, og hæld en smule vand i bunden af fadet.
  • Stil stegen ind i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over-og undervarme, og lad den stege i cirka 50 minutter.
  • Skinkeculotte skal steges indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, så et stegetermometer ind midt i stegen.
  • Og hvis den er færdig før de 50 minutter er gået, hiver du den selvfølgelig ud af ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
224
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
116
mg
39
%
Natrium
 
1276
mg
55
%
Kalium
 
681
mg
19
%
Kulhydrater
 
0.1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.04
g
0
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad den færdigstegte skinkeculotte hvile på et skærebræt i mindst 15 minutter inden udskæring. Stegen må IKKE overdækkes, da den så koger videre.

Ved udskæring starter du i det ene hjørne, så du skærer på TVÆRS af kødfibrene - ellers bliver det for sejt at tygge.

Server med kartofler og en salat med spidskål. Mange andre slags grøntsager passer også fint til skinkeculotten.

Ønskes en sovs til stegen, kan du lave en lækker paprikasauce.

Se også: Helstegt svinemørbrad i ovn (uden sølvpapir)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Noedskou

    august 03, 2023 at 4:26 pm

    Hvorfor er det ikke muligt at gemme opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 03, 2023 at 5:55 pm

      Hej Noedskou
      Tak for din besked. Opskriften på skinkeculotte lå i det gamle system, men jeg har nu opdateret den, så den er klar til at blive gemt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kent Mortensen

    november 23, 2022 at 10:05 am

    Hej et spørgsmål. Kan man lave en skinkeculotte i en airfryer. Mvh Kent

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required