Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
Til skinkeculotte med sennep skal du bruge (til fire personer):
700 gram skinkeculotte
2 teskefulde sennep
1 teskefuld tørret rosmarin
2 teskefulde salt
Friskkværnet peber
Sådan laver du en god skinkeculotte med sennep:
Skinkeculotten ridses i ruder i fedtlaget, og saltes derefter på begge sider. Lad den trække en halv eller hel time.
Smør så stegen ind i sennep, og drys rosmarin på fedtet foroven. Krydres også med lidt friskkværnet peber.
Læg skinkeculotten i et ildfast fad, og hæld en smule vand i bunden af fadet.
Stil stegen ind i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig luft, og lad den stege i cirka 50 minutter.
Skinkeculotte skal steges indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, så et stegetermometer ind midt i stegen.
Og hvis den er færdig før de 50 minutter er gået, hiver du den selvfølgelig ud af ovnen.
Lad den færdigstegte skinkeculotte hvile på et skærebræt i mindst 15 minutter inden udskæring. Stegen må IKKE overdækkes, da den så koger videre.
Ved udskæring starter du i det ene hjørne, så du skærer på TVÆRS af kødfibrene - ellers bliver det for sejt at tygge.
Server med en lækker salat med spidskål og ovnstegte kartofler.
Hej et spørgsmål. Kan man lave en skinkeculotte i en airfryer. Mvh Kent