• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skinkeculotte med sennep og rosmarin

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

skinkeculotte med sennep
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. august 2023 - Udgivet: 7. januar 2017

Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.

Skinkeculotte med sennep og rosmarin en lækker steg til aftensmad, og så er den nem at lave.

Du kan med fordel lade skinkeculotten salte i op mod en times tid inden stegning i ovnen, men mindre tid kan også gøre det.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Opskriften er beregnet til fire personer. Rester er fine til en biksemad.

Opskrift på skinkeculotte med sennep

skinkeculotte med sennep
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

5 fra 1 stemme
Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 224
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 700 g skinkeculotte
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skinkeculotten ridses i ruder i fedtlaget, og saltes derefter på begge sider. Lad den trække en halv eller hel time.
  2. Smør så stegen ind i sennep, og drys rosmarin på fedtet foroven. Krydres også med lidt friskkværnet peber.
  3. Læg skinkeculotten i et ildfast fad, og hæld en smule vand i bunden af fadet.
  4. Stil stegen ind i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over-og undervarme, og lad den stege i cirka 50 minutter.
  5. Skinkeculotte skal steges indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, så et stegetermometer ind midt i stegen.
  6. Og hvis den er færdig før de 50 minutter er gået, hiver du den selvfølgelig ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 224kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 39gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 116mgNatrium: 1276mgKalium: 681mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.04gVitamin A: 3IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 11mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad den færdigstegte skinkeculotte hvile på et skærebræt i mindst 15 minutter inden udskæring. Stegen må IKKE overdækkes, da den så koger videre.

Ved udskæring starter du i det ene hjørne, så du skærer på TVÆRS af kødfibrene - ellers bliver det for sejt at tygge.

Server med kartofler og en salat med spidskål. Mange andre slags grøntsager passer også fint til skinkeculotten.

Ønskes en sovs til stegen, kan du lave en lækker paprikasauce.

Se også: Helstegt svinemørbrad i ovn (uden sølvpapir)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Noedskou

    august 03, 2023 at 4:26 pm

    Hvorfor er det ikke muligt at gemme opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 03, 2023 at 5:55 pm

      Hej Noedskou
      Tak for din besked. Opskriften på skinkeculotte lå i det gamle system, men jeg har nu opdateret den, så den er klar til at blive gemt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kent Mortensen

    november 23, 2022 at 10:05 am

    Hej et spørgsmål. Kan man lave en skinkeculotte i en airfryer. Mvh Kent

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required