Skagenshorn er en rigtig klassiker i alle danske bagerier. De lækre horn fyldes med marcipanremonce og pyntes med kakaoglasur og nødder.
Skagenshorn består af en slags bolledej, som bages med den lækreste remonce med marcipan, og derefter pyntes de med kakaoglasur og en smule hakkede nødder.
Mine favoritkager er altid dem, som er baseret på en gærdej. Brød og boller er min absolut 'guilty pleasure', så derfor er denne opskrift helt klart også en af mine yndlingsopskrifter.
For at være sikker på, at remoncen ikke flyder ud, skal du være opmærksom på at presse enderne godt sammen og vende sammenføjningerne nedad på bagepladen.
Opskrift på Skagenshorn
Skagenshorn med marcipanremonce
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 80 gram smør
- 20 gram gær
- 25 gram sukker
- 2 stk æg
- 450 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
Remonce
- 75 gram marcipan
- 75 gram sukker
- 75 gram smør - blødt
Glasur
- 20 gram kakao
- 100 gram flormelis
- 2 spsk vand
- nødder - til pynt
Sådan gør du
- Start med at lave dejen. Først varmes mælken op til lillefingervarme, smuldr gæren i mælken og rør den sammen. Tilføj derefter sukker.
- Smelt smørret og hæld i mælken sammen med et æg. Tilføj derudover salt og kardemomme. Rør det godt sammen og tilføj melet lidt efter lidt, mens du ælter dejen sammen.
- Ælt nu dejen i fem minutter, eller indtil den føles smidig. Dæk derefter dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- I mens kan du lave remoncen. I en skål tilføjes smør, marcipan og sukker. Rør det godt sammen med enten en elektrisk håndmixer eller brug en ske. Put det nu i køleskabet i ti minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Flyt dejen hen på køkkenbordet, og rul den ud til en lang rektangel på cirka en centimeter i tykkelse. Skær nu dejen i 12 lige store trekanter. Tilføj en lille spiseske remonce i hver ende af den brede del af trekanterne.
- Rul nu én af gangen, start med at rulle fra den brede del og ind. Klem forsigtigt enderne sammen og put hornet på bagepladen med samlingen nedad. Forsæt med dem alle sammen.
- Tag nu et æg og pisk det let, pensel det henover alle hornene, og bag dem i cirka 15 minutter eller indtil flot gyldne.
- Lav nu glasuren ved at blande kakao, flormelis og en smule kogende vand sammen.
- Når dine Skagenshorn er kølet ned, pyntes de med glasur og hakkede nødder eller mandler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis du ønsker at lave opskriften endnu mere luksuriøs, så brug smeltet mørk chokolade i stedet for glasur.
Hos bageren vil du ofte få Skagenshorn med kakaoglasur, men den smeltede chokolade kan bestemt også noget.
Se også andre klassiske konditorkager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: