Her er en god opskrift på en nem sirupskage, der bages i en lille bradepande. Den krydrede kage med sirup kan laves med eller uden smørcreme.
Sirupskage krydres med stødt kanel og nelliker, og denne kage er bagt med mørk sirup, som jeg synes jeg giver den bedste kage.
Sirupskagen er ret simpel at bage, og den blev bagt i stor stil helt tilbage i mormors tid. Her er min opskrift på en nem sirupskage, som du meget hurtigt kan smække sammen.
Du kan vælge at bage kagen med enten lys eller mørk sirup, og her har jeg bagt sirupskagen med den mørke version.
Opskrift på gammeldags sirupskage
Ingredienser
- 200 gram mørk sirup
- 125 gram sukker
- 50 gram smør
- 325 gram hvedemel
- 1 teskefuld natron
- 1 teskefuld stødt ingefær
- 1 teske stødte nelliker lille teske
- 1 teskefuld kanel
- 250 gram kærnemælk
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 170 °C over- og undervarme.
- Vej mørk sirup af i en lille gryde sammen med sukker og smør. Smelt det under omrøring, og stil det side, så det kan køle en smule af.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med natron, stødt ingefær, stødte nelliker og kanel.
- Tilsæt kærnemælk til melblandingen sammen med sirupblandingen, og rør dejen til din sirupskage godt sammen.
- Beklæd en bradepande på ca. 18 gange 23 centimeter med bagepapir.
- Fordel dejen jævnt i bradepanden.
- Bag din sirupskage midt i ovnen ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 35 minutter. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Stik evt. i kagen for at tjekke, at den er gennembagt.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte sirupskage køle helt af, hvorefter den kan overtrækkes med en klassisk glasur.
Sirupskage med smørcreme
Du kan også lave en lækker sirupskage med smørcreme, hvor kagen flækkes på midten, så du har en over- og underdel.
Smørcreme laver du af 150 gram blødt smør, der piskes sammen med 150 flormelis og et par teskefulde vaniljesukker. Start med at piske smørret luftigt, hvorefter flormelis og vaniljesukker piskes i.
Smør 3 spiseskefulde abrikosmarmelade på underdelen, og derefter fordeles smørcreme, og til sidst lægges overdelen af sirupskagen forsigtigt på.
Kan overtrækkes med en lækker chokoladeglasur, som du laver af 100 gram piskefløde, der varmes op til kogepunktet. Hældes derefter over 100 gram grofthakket chokolade, der røres helt ud.
Rør også 40 gram smør i sammen med en en spiseskefuld glukosesirup.
[…] Sirupskage […]