Her får du en nem opskrift på honningkagehjerter. Lækre honningkager uden fordej, og disse honninghjerter tager ikke så lang tid at lave.
Hjemmelavede honningkagehjerter, der ikke tager lang tid at lave.
Sådan er denne opskrift på de himmelske honninghjerter, der laves uden fordej.
Derfor kan du lave honningkager uden at vente i ugevis på en fordej, men istedet kan du bage de lækre honningkager efter et par timer.
Når du har rørt dejen sammen, skal den blot køles helt af, hvorefter du kan udstikke de lækre honninghjerter.
Omkring hvilken honning du skal bruge, så har jeg her anvendt en alm. hverdagshonning fra Jacobsen, men brug hvad du selv synes.
Opskrift på honningkagehjerter
Ingredienser
- 225 gram honning
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer svarende til 2 æggeblommer
- 1 teske potaske
- 225 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 2 teskefulde honningkagekrydderi
Til pynt
- 100 gram chokolade evt. en mørk chokolade med 55% kakao
- flormelis
- krymmel eller lignende
Sådan gør du
- Vej honning af i en lille gryde og sæt den på kogepladen.
- Varm honning under omrøring indtil den er helt blød, men honningen må ikke blive for varm!
- Tag gryden af kogepladen, og rør æggeblommer og potaske i.
- I en skål blandes hvedemel med bagepulver og honningkagekrydder.
- Kom melblandingen ned til honningen og rør det sammen til en ensartet dej, der er lidt blød i det.
- Stil nu din honningkagedej på køl i mindst to timer, så den kan stikkes ud.
- Forvarm din ovn til 180 grader almindelig over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Drys også en smule mel ovenpå dejen.
- Rul honningkagedejen ud til en tykkelse på ca. 1,5 centimeter - eller hvor tyk du nu ønsker dine honningkagehjerter. Men lav ikke honningkager tyndere, for så bliver de for tørre.
- Udstik honninghjerter med en udstikker i ønsket størrelse. Jeg har lavet 10 honningkager af denne opskrift, men de kan laves større eller mindre.
- Læg honninghjerterne på bagepladen med bagepapir.
- Bag de skønne honningkagehjerter midt i ovnen i ca. 10-11 minutter, og nyd den vidunderlige duft i køkkenet.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte honningkagehjerter køles af, hvorefter de kan pensles med mørk chokolade.
Smelt chokoladen ved lav varme i en lille gryde - og giv dine honninghjerter et lag chokolade.
Drys med krymmel, pynt med glasur eller hvad du nu synes.
Opbevaring
Honningkagehjerter opbevares bedst i køleskabet.
Her kan de sagtens holde sig i mindst tre uger.
Se også disse opskrifter på julekager:
Malene Lanther
Hej Holger
Først tusind tak for dine mange fantastiske opskrifter 🙂
Kan man lave honningkagedejen om aftenen dagen før eller kommer den til at stå for længe så?