• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  11. januar 2022

Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejer, der er rørt sammen i en lækker sauce af blandt andet hvidvin, hvidløg og frisk persille.

Shrimp scampi er en populær og lækker ret. Den tager under 30 minutter at lave, men smager ligesom en ret fra en dyr italiensk restaurant.

Saucen har masser af smag fra blandingen af hvidløg, smør og hvidvin samt friskhakket persille.

Retten er faktisk virkelig nem at lave, den kræver kun få ingredienser. Til gengæld så er det vigtigt, at du vælger friske og lækre råvarer, da det giver en bedre smag.

Du kan dog også bruge frosne rejer, hvis det er svært at få fat i friske. Og hvis du synes: Lidt piskefløde til saucen. Se også den populære opskrift på klassisk pasta med kødsovs.

Opskrift på shrimp scampi

Shrimp scampi
Rakel Seneca

Shrimp scampi med rejer og pasta

4.84 fra 6 stemmer
Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejser, der er rørt sammen i en lækker sauce af hvidvin, hvidløg og frisk persille.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Italiensk
Kalorier: 596
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta
  • 500 g rejer - store
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille - frisk, hakket
  • parmesan - til at drysse over

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, lad nu vandet koge til pastaen. Tilføj en teske salt og pasta. Kog pastaen, til den er al dente, det vil sige cirka otte minutter - afhængig af, hvilken type pasta du bruger.
  2. Vask rejerne og rens dem ved at fjerne tarme og hoveder. Stil dem nu til side.
  3. I en gryde tilføjes olivenolie og smør, varm gryden op og tilføj hakket hvidløg. Steg det sammen i to minutter ved lav til medium varme. Tilføj nu hvidvin.
  4. Lad saucen simre i to minutter. Tilføj nu rejerne, drys chiliflager, sort peber og salt henover dem. Tilføj også citronsaften udover rejerne og halvdelen af den friske persille.
  5. Lad rejerne stege cirka 20 sekunder, vend dem derefter og lad dem stege i 20 sekunder mere. Tilføj nu den færdigkogte pasta og resten af persillen. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
  6. Server straks shrimp scampi med revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 596kcalKulhydrater: 77gProtein: 30gFedt: 16gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 173mgNatrium: 1346mgKalium: 400mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 497IUVitamin C: 2mgCalcium: 97mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Alle former for pasta fungerer til shrimp scampi, men de lange båndpastaer er nu bedst til at suge saucen op.

Jeg havde spaghetti på lager, da jeg lavede retten, så det valgte jeg at bruge denne gang, men traditionelt set bruges linguine.

Se også de populære opskrifter på:

Pasta med citronsauce og laks - skøn sommermad

Spaghetti Carbonara (den traditionelle italienske opskrift)

Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required