Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi med rejer, vin og pasta

Shrimp scampi
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejer, der er rørt sammen i en lækker sauce af blandt andet hvidvin, hvidløg og frisk persille.

Shrimp scampi er en populær og lækker ret. Den tager under 30 minutter at lave, men smager ligesom en ret fra en dyr italiensk restaurant.

Saucen har masser af smag fra blandingen af hvidløg, smør og hvidvin samt friskhakket persille.

Retten er faktisk virkelig nem at lave, den kræver kun få ingredienser. Til gengæld så er det vigtigt, at du vælger friske og lækre råvarer, da det giver en bedre smag.

Du kan dog også bruge frosne rejer, hvis det er svært at få fat i friske. Og hvis du synes: Lidt piskefløde til saucen. Se også den populære opskrift på klassisk pasta med kødsovs.

Opskrift på shrimp scampi

Shrimp scampi med rejer og pasta

Rakel Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Shrimp scampi er den lækreste pastaret med rejser, der er rørt sammen i en lækker sauce af hvidvin, hvidløg og frisk persille.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 500 g rejer (store)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 dl hvidvin (tør)
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille (frisk, hakket)
  • parmesan (til at drysse over)

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, lad nu vandet koge til pastaen. Tilføj en teske salt og pasta. Kog pastaen, til den er al dente, det vil sige cirka otte minutter - afhængig af, hvilken type pasta du bruger.
  2. Vask rejerne og rens dem ved at fjerne tarme og hoveder. Stil dem nu til side.
  3. I en gryde tilføjes olivenolie og smør, varm gryden op og tilføj hakket hvidløg. Steg det sammen i to minutter ved lav til medium varme. Tilføj nu hvidvin.
  4. Lad saucen simre i to minutter. Tilføj nu rejerne, drys chiliflager, sort peber og salt henover dem. Tilføj også citronsaften udover rejerne og halvdelen af den friske persille.
  5. Lad rejerne stege cirka 20 sekunder, vend dem derefter og lad dem stege i 20 sekunder mere. Tilføj nu den færdigkogte pasta og resten af persillen. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
  6. Server straks shrimp scampi med revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier596kcalKulhydrater77gProtein30gFedt16gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol173mgNatrium1346mgKalium400mgKostfibre3gSukker3gVitamin A497IUVitamin C2mgCalcium97mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Alle former for pasta fungerer til shrimp scampi, men de lange båndpastaer er nu bedst til at suge saucen op.

Jeg havde spaghetti på lager, da jeg lavede retten, så det valgte jeg at bruge denne gang, men traditionelt set bruges linguine.

Se også de populære opskrifter på:

Pasta med citronsauce og laks - skøn sommermad

Spaghetti Carbonara (den traditionelle italienske opskrift)

Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required