• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sennepssovs - nem og lækker opskrift på sovs med sennep

Sennepssovs - nem og lækker opskrift på sovs med sennep

sennepssovs
Sennepssovs laves på basis af en hvid og opbagt sovs, der smages til med sennep. Sennepssovsen er fremragende til fisk, herunder torsk. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  31. august 2023

Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du den bedste sennepssovs til fisk. Sovsen er nem at lave som en opbagt hvid sovs, der smages til med sennep i passende mængde.
  2. Opskrift på sennepssovs
  3. Sennepssovs - den bedste opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Sådan laver du den bedste sennepssovs til fisk. Sovsen er nem at lave som en opbagt hvid sovs, der smages til med sennep i passende mængde.

Sennepssovs er en trofast følgesvend til retter med fisk, og heldigvis er sovsen nem at lave.

Der er tale om en opbagt sovs, der efterfølgende smages til med sennep. Husk. at sovsen ikke må koge, efter at du har pisket sennep i!

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Brun sovs

Persillesovs

Nem sovs til laks og anden fisk

Opskrift på sennepssovs

sennepssovs

Sennepssovs - den bedste opskrift

Sådan laver du den bedste sennepssovs til fisk. Sovsen er nem at lave som en opbagt hvid sovs, der smages til med sennep i passende mængde.
Bedømmelse
5 fra 7 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk sennep

Fremgangsmåde

  • Smør kommes i en gryde og smeltes.
  • Pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i, uden at det bliver for brunt.
  • Pisk derefter mælken gradvist i, så du undgår klumper i sovsen.
  • Fortsæt med at piske mælk i, indtil du har den rette konsistens, og det afhænger jo af hvor meget mel, der præcist er anvendt. Men til denne opskrift plejer det at passe med cirka fem deciliter mælk.
  • Smag sovsen til med salt og peber og lad den småkoge i fem minutter under omrøring, så den ikke brænder på. Dermed får du fjernet smagen af mel.
  • Tag gryden af blusset, og pisk et par teskefulde sennep i sovsen. Eller mere, hvis du ønsker en markant sennepssmag. Sennepssovs må ikke koge, efter at sennep er tilsat!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
140
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
701
mg
30
%
Kalium
 
197
mg
6
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
379
IU
8
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
158
mg
16
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér straks den færdige sennepssovs til blandt andet dampet torsk og andre retter med fisk. Herunder selvfølgelig klassiskeren kogt torsk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Wisborg

    februar 20, 2024 at 2:20 pm

    Kan krydrier trænge igennem madpapiret når man koger torskerovn?
    Mvh
    Bent Wisborg

    Svar
  2. Finn Nestén

    januar 25, 2023 at 2:53 pm

    Det var engang en fin hjemmeside - men nu kan jeg simpelthen ikke holde ud at bruge den. Der er så mange reklamer, der konstant skifter og forstyrre billedet, at alt det skønne om mad totalt drukner! Åbenbart er det endnu en gang økonomi og grådighed der overtager, frem for skøn entusiasme 🙁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 25, 2023 at 3:01 pm

      Hej Finn
      Tak for din tilbagemelding, som jeg er glad for.
      Det koster desværre at drive sådan en side, og derfor er annoncerne nødvendige. Jeg modtager jo heller ikke statsstøtte eller andre midler, og derfor er annoncerne med til det løber rundt.
      Man kan dog for et nogenlunde beskedent beløb købe et medlemskab, og dermed slippe for annoncerne 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required