Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sennepssovs

Sennepssovs (nem og lækker opskrift på sovs med sennep)

sennepssovs
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sennepssovs - den bedste opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sennepssovs
  • Tips
  • Kommentarer

Sennepssovs - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Sådan laver du den bedste sennepssovs til fisk. Sovsen er nem at lave som en opbagt hvid sovs, der smages til med sennep i passende mængde.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk sennep

Fremgangsmåde

  1. Smør kommes i en gryde og smeltes.
  2. Pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i, uden at det bliver for brunt.
  3. Pisk derefter mælken gradvist i, så du undgår klumper i sovsen.
  4. Fortsæt med at piske mælk i, indtil du har den rette konsistens, og det afhænger jo af hvor meget mel, der præcist er anvendt. Men til denne opskrift plejer det at passe med cirka fem deciliter mælk.
  5. Smag sovsen til med salt og peber og lad den småkoge i fem minutter under omrøring, så den ikke brænder på. Dermed får du fjernet smagen af mel.
  6. Tag gryden af blusset, og pisk et par teskefulde sennep i sovsen. Eller mere, hvis du ønsker en markant sennepssmag. Sennepssovs må ikke koge, efter at sennep er tilsat!

Næringsindhold

Kalorier140kcalKulhydrater9gProtein5gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol30mgNatrium701mgKalium197mgKostfibre0.2gSukker6gVitamin A379IUVitamin C0.01mgCalcium158mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sennepssovs

Sennepssovs er en trofast følgesvend til retter med fisk, og heldigvis er sovsen nem at lave.

Der er tale om en opbagt sovs, der efterfølgende smages til med sennep. Husk. at sovsen ikke må koge, efter at du har pisket sennep i!

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Brun sovs
  • Persillesovs
  • Nem sovs til laks og anden fisk

Tips

Servér straks den færdige sennepssovs til blandt andet dampet torsk og andre retter med fisk. Herunder selvfølgelig klassiskeren kogt torsk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Wisborg skriver

    februar 20, 2024 at 2:20 pm

    Kan krydrier trænge igennem madpapiret når man koger torskerovn?
    Mvh
    Bent Wisborg

    Svar
  2. Finn Nestén skriver

    januar 25, 2023 at 2:53 pm

    Det var engang en fin hjemmeside - men nu kan jeg simpelthen ikke holde ud at bruge den. Der er så mange reklamer, der konstant skifter og forstyrre billedet, at alt det skønne om mad totalt drukner! Åbenbart er det endnu en gang økonomi og grådighed der overtager, frem for skøn entusiasme 🙁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 25, 2023 at 3:01 pm

      Hej Finn
      Tak for din tilbagemelding, som jeg er glad for.
      Det koster desværre at drive sådan en side, og derfor er annoncerne nødvendige. Jeg modtager jo heller ikke statsstøtte eller andre midler, og derfor er annoncerne med til det løber rundt.
      Man kan dog for et nogenlunde beskedent beløb købe et medlemskab, og dermed slippe for annoncerne 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required