• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Sandwichboller med gulerødder og græskarkerner

sandwichboller
Lækre sandwichboller, der er bagt med revne gulerødder og ristede græskarkerner. Fyld sandwichbollerne med salat og kylling. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  16. februar 2020 - Udgivet:  21. juni 2016

Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailRedditSMS

De bedste sandwichboller, der fyldes med salat og stegt kyllingebryst. Sandwichbollerne er bagt med revne gulerødder og ristede græskarkerner.

Opskriften giver 8 store og lækre sandwichboller med gulerødder. Se også alle bolle opskrifter på Madens Verden.

Ingredienser til sandwichboller

4 deciliter lunkent vand
30 gram gær
200 gram Manitoba hvedemel
100 gram grahamsmel
200 gram hvedemel
100 gram revne gulerødder
125 gram ristede græskarkerner
2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde rørsukker
1 teskefuld fint salt

Fremgangsmåde

  1. Rist først græskarkernerne på en varm pande - pas på de ikke brænder på. Hæld dem på en flad tallerken, og lad dem køle af. Hvis de er for varme når de kommer i dejen, risikerer du varmen ødelægger gæren!
  2. Kom så gær og lunkent vand op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
  3. Bland de hvedemel, Manitoba mel og grahamsmel sammen i en skål, og ælt det gradvist ind i dejen.
  4. Kom også olivenolie, salt og rørsukker i, og til sidst tilsætter du de revne gulerødder og ristede græskarkerner. Gem dog lidt af kernerne til pynt på sandwichbollerne.
  5. Ælt nu dejen igennem i 8-10 minuter på røremaskinen, og stil den til hævning i 20 minutter.
  6. Slå så sandwichbolledejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem med hvedemel, så dejen får lidt konsistens.
  7. Del dejen i otte stykker, som du ruller lidt og derefter trykker lidt flade. Stil sandwichbrødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir og drysset med lidt hvedemel.
  8. Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 20 minutter.
  9. Pisk æg og lidt mælk sammen, og pensl bollerne. Drys med ristede græskarkerner, som du trykker ganske let ned i brødene.
  10. Derefter bager du sandwichbollerne i cirka 18 minutter ved 210 grader varmluft.

Lad de færdigbagte sandwichboller køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmebagt toastbrød

Sandwich med kylling og karry

Klassisk bøfsandwich med det hele

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line

    juli 07, 2017 at 7:45 pm

    Hej - er det meningen at dejen skal være "flydende" og klisteret når den sættes til hævning første gang?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 08, 2017 at 9:47 pm

      Hej Line
      Tak for din besked. Dejen må gerne være lidt tynd i det, men ikke for meget. Så skal du tilsætte lidt mere mel. Det kan være svært at angive den helt præcise mængde mel, så kom altid gerne lidt ekstra i, hvis du synes dejen er alt for tynd. Husk også at ælte dejen godt igennem, så den samles godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  2. Signe

    juni 25, 2017 at 7:41 pm

    Kan bollerne fryses ned?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 25, 2017 at 8:41 pm

      Hej Signe
      Yes - det kan de sagtens 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her