• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)

Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)

billederesultat for saltimbocca med salvie
Saltimbocca er klassisk italiensk mad, hvor skiver af kalvekød foldes med parmaskinke og salvie, inden de steges møre på panden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  16. maj 2017

Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.
  2. Opskrift på saltimbocca
  3. Italiensk saltimbocca
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Saltimbocca af skinkeschnitzler med tomatflødesovs
  9. Servering
Gå til opskrift

En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.

Saltimbocca er noget af det allermest italienske man næsten kan forestille sig, og så er den så nem at lave.

Saltimbocca betyder egentlig bare at springe i munden, og det er netop hvad disse stykker kalvekød med parmaskinke og salvie gør.

Det smager uimodståeligt godt, og retten kan laves på få minutter. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

Opskrift på saltimbocca

billederesultat for saltimbocca med salvie

Italiensk saltimbocca

En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.
Bedømmelse
4.7 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 skiver kalvefilet
  • 2 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld salvie - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Til sauce

  • 2 bananskalotteløg
  • 1 dl hvidvin - gerne italiensk
  • 2 dl kalvefond
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Læg kalveskiverne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Du skal ikke smadre kalvekødet, men samtidig også bankeskiverne ud, så de ikke er for tykke. Så er saltimbocca bedst.
  • Del parmaskinken på midten i to halve, og læg en halv skive skinke i den ene ende af en skive kalvefilet.
  • Kom lidt salvieblade ovenpå skinken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Luk nu enderne på saltimboccaen sammen med en kødnål eller en tandstikker. Fortsæt på samme måde de andre.
  • Smelt en god klat smør på en varm pande, og steg saltimbocca i cirka tre minutter på hver side. Ikke længere, da de så kan blive for tørre.
  • Tag dem af panden, og svits så hakket bananskalotteløg i et minuts tid.
  • Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind.
  • Kom så kalvefond ved, og lad det igen koge lidt ind.
  • Læg lidt salvie blade ned i saucen sammen med en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Læg de stegte saltimbocca tilbage i panden, og anret dem straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
737
mg
32
%
Kalium
 
551
mg
16
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan blandt andet servere saltimbocca med en varm bønnesalat, pasta eller rosmarinkartofler.

Saltimbocca af skinkeschnitzler med tomatflødesovs

Saltimbocca af skinkeschnitzler lyder måske besværligt, men det er i virkeligheden er ganske nem ret at lave.

Inspirationen er selvfølgelig tydelig italiensk, og saltimbocca betyder i virkeligheden blot "springer i munden". Og det er lige hvad denne ret gør.

Normalt laves saltimbocca af kalvekød, men den er bestemt også fin med skinkeschnitzler, som du lige banker lidt flade inden de steges.

Traditionelt anvendes salvie, men her er kødet stegt med rosmarin, hvilket giver en super dejlig smag til både kød og sovs. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

4 skinkeschnitzler
4 skiver parmaskinke
Frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber

1 deciliter vand
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning
2,5 deciliter fløde

  1. Skinkeschnitzlerne bankes let flade med en kødhammer eller en kagerulle. Læg kødet mellem to fryseposer, så er det nemmest.
  2. Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og finthakkede blade rosmarin.
  3. Læg derefter en skive parmaskinke på hver, hvorefter skinkeschnitzlerne foldes sammen, så den ene halvdel lægges ovenpå den anden. Hold dem eventuelt sammen med en kødnål eller en tandstikker.
  4. Varm en stor stegepande op. kom  en sjat olivenolie på og brun dine saltimbocca af skinkeschnitzler godt på begge sider.
  5. Kom så vand, hakkede tomater, en smuldret bouillonterning, og fløde ved. Tilsæt også gerne lidt mere finthakket rosmarin til sovsen.
  6. Skru ned for varmen og lad det simre cirka 10 minutter under låg.
  7. Smag sovsen til med salt og peber, og så er den klar til servering.

Servering

Saltimbocca af skinkeschnitzler serveres straks sammen med enten råstegte kartofler eller en god omgang pasta.

Stil bare panden med skinkeschnitzlerne på bordet, og så kan hver tage et stykke kød og masser af den lækre tomatflødesovs.

Der kan også serveres et stykke luftigt ciabattabrød med huller til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required