Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salat med nye ærter, agurk og ærteskud

Salat med nye ærter, agurk og ærteskud

salat med nye ærter og agurk
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Få en lækker opskrift på salat med nye ærter. En skøn sommersalat, der laves med friskbælgede ærter, agurk og en nem olie- og eddikedressing.

Denne salat med nye ærter er en af mine absolutte yndlingssalater, og jeg elsker smager af de nye, danske ærter.

Samtidig er det en utrolig nem, velsmagende salat at lave, og den dryppes med en klassisk olie- og eddikedressing, der lige giver ærtesalaten det sidste spark.

Her er masser af sunde sager, og ærtesalaten pyntes til sidst med små friske kviste af dild. Kom også gerne ærteskud ved.

Se mere indhold:

  • Spidskålssalat med æble
  • Salat med grønne bønner og rødløg
  • Grillsalat med kartofler

Opskrift på salat med nye ærter

Salat med nye ærter, agurk, ærteskud og dressing

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Få en lækker opskrift på salat med nye ærter. En skøn sommersalat, der laves med friskbælgede ærter, agurk og en nem olie- og eddikedressing.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 salat (her en crisp salat)
  • 0,5 agurk (skåret i mindre tern)
  • 1 håndfuld ærteskud (kan udelades)
  • 250 g ærter (gerne nye, danske ærter)
  • Lidt dild
Dressing
  • 4 spsk olie
  • 1 spsk æbleeddike (eller anden lys eddike)
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Salat skylles og brækkes i mindre stykker. Dog ikke for små. Jeg ynder at bruge en crisp salat, men krølsalat, romaine eller andre salater kan også anvendes.
  2. Sørg for at ryste vandet grundigt af salaten, og fordel den så smukt i et fad, så den får noget fylde.
  3. Agurk skæres i mindre tern, og fordeles over salatbladene sammen med lidt ærteskud.
  4. De nye ærter bælges, men anvendes rå for maksimal smag i din salat med nye ærter.
    friskbælgede ærter til salat med nye ærter
  5. Fordel de sprøde ærter generøst over din salat.
    ærter på ærtesalat
Dressing
  1. Olie røres sammen med æbleeddike, sennep og honning. Smages til med salt og friskkærnet peber.
  2. Dryp dressingen generøst over din ærtesalat.
  3. Slut af med at pynte din salat med små kviste af frisk dild. Så bliver det ikke mere sommeragtigt.

Næringsindhold

Kalorier200kcalKulhydrater15gProtein4gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium601mgKalium284mgKostfibre4gSukker9gVitamin A1844IUVitamin C27mgCalcium35mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den friske salat med nye ærter, agurk og dressing serveres straks.

Ærtesalaten er fantastisk som salat til eks. grydestegt kyllingefilet, men er bestemt også god til andre retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required