• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Salat med appelsin og kål (appelsinsalat)

salat med appelsin og kål
Flot og lækker salat med appelsin og kål. Her er blandt andet anvendt grønkål, rød spidskål og palmekål, men du kan sagtens bruge andre typer af kål til appelsinsalaten. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  12. november 2019 - Udgivet:  21. maj 2017

Del gerne:
347
SHARES
FacebookMessenger347PinterestEmailRedditSMS

Salat med appelsin og kål er en frisk og let salat, der kan laves med forskellige slags kål. Appelsinsalat er god til stegt flæsk.

Salat med appelsin og kål er fremragende til retter med kød, hvor kødet er mere saltet end normalt, eller har en højere fedtprocent.

Den friske og letsyrlige smag fra appelsinerne giver et godt modspil, og derfor er appelsinsalaten særlig god til stegt flæsk med persillesovs.

Hvilken køl du bruger er op til dig. Jeg har her anvendt en lille blanding af blandt andet grønkål, palmekål og rød spidskål, men du kan sagtens også bruge almindelig spidskål eller hvidkål. Eller bare to af kåltyperne. Eller kun en slags kål.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til salat med appelsin og kål

150 gram kål (kan være grønkål, rød spidskål, palmekål, hvidkål eller lignende
2 appelsiner
50 gram tørrede tranebær
Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kålen snittes fint og skylles i koldt vand. Uanset hvilken type kål du bruger. Slyng kålen tør og anret den i salatfad eller skål.
  2. Appelsinerne befries for skrællen, og den ene appelsin skæres i mindre og mundrette stykker, som fordeles over kålen.
  3. Den anden appelsin halveres, hvor den ene halvdel ligeledes skæres i mindre stykker og kommes i salaten.
  4. Den anden halve appelsin pressen over appelsinsalaten, og og smides derefter ud.
  5. Fordel så de tørrede tranebær over salaten, og slut af med at dryppe lidt olivenolie over.
  6. Så er den lækre appelsinsalat klar til servering.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria Bøge Pedersen

    marts 03, 2023 at 8:25 am

    Jeg overvejer at servere salaten til cuvette og flødekartofler. Synes du, den er velegnet til det?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her