Salat med appelsin og kål er en frisk og let salat, der kan laves med forskellige slags kål. Appelsinsalat er god til stegt flæsk.
Salat med appelsin og kål er fremragende til retter med kød, hvor kødet er mere saltet end normalt, eller har en højere fedtprocent.
Den friske og letsyrlige smag fra appelsinerne giver et godt modspil, og derfor er appelsinsalaten særlig god til stegt flæsk med persillesovs.
Hvilken køl du bruger er op til dig. Jeg har her anvendt en lille blanding af blandt andet grønkål, palmekål og rød spidskål, men du kan sagtens også bruge almindelig spidskål eller hvidkål. Eller bare to af kåltyperne. Eller kun en slags kål.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til salat med appelsin og kål
150 gram kål (kan være grønkål, rød spidskål, palmekål, hvidkål eller lignende
2 appelsiner
50 gram tørrede tranebær
Olivenolie
Fremgangsmåde
- Kålen snittes fint og skylles i koldt vand. Uanset hvilken type kål du bruger. Slyng kålen tør og anret den i salatfad eller skål.
- Appelsinerne befries for skrællen, og den ene appelsin skæres i mindre og mundrette stykker, som fordeles over kålen.
- Den anden appelsin halveres, hvor den ene halvdel ligeledes skæres i mindre stykker og kommes i salaten.
- Den anden halve appelsin pressen over appelsinsalaten, og og smides derefter ud.
- Fordel så de tørrede tranebær over salaten, og slut af med at dryppe lidt olivenolie over.
- Så er den lækre appelsinsalat klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maria Bøge Pedersen
Jeg overvejer at servere salaten til cuvette og flødekartofler. Synes du, den er velegnet til det?