• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Safransauce - lækker sauce med safran til fisk

safransauce
En eksklusiv safransauce, der passer perfekt til blandt andet dampet torsk. Safran er i øvrigt verdens dyreste krydderi, og det skal bruges med måde, da safranen efterlader en let bitter smag i maden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. november 2019 - Udgivet:  30. juni 2016

Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.
  2. Opskrift på safransauce
  3. Safransauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.

Dampet fisk med safransauce er ikke kun en lækker forret, den kan sagtens også gå som en hovedret.

Safranen skal man dg bruge med omtanke. Dels er der tale om verdens dyreste krydderi, og det skyldes blandt andet, at der skal op mod 100.000 blomster fra safrankrokussen til blot et enkelt kilo safran.

Derfor koster et lille brev med få af de røde stilke hurtigt en del penge.

Men safranstilkene afgiver også en vis bitterhed i maden, og derfor skal man ikke bruge for mange af dem. Smag saucen til - præcist som du gør med salt og peber.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Allround sovs til fisk
  • Sennepssovs
  • Bechamelsauce

Opskrift på safransauce

safransauce

Safransauce

Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 0,5 porre
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 8 stilke safran
  • 0,5 tsk rørsukker - (smagsforstærker)
  • 1 spsk smør - + 1 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke skalotteløg og den halve porre ganske fint, og smelt smør og olie i en tykbundet kasserolle.
  • Ved middel varme svitser du så løg porre i 3-4 minutter, så de bliver helt klare - men IKKE tager farve.
  • Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind (reducere).
  • Så kommer du hønsefond ved, og nu skal saucen koges ind til næsten halv mængde.
  • Når det er sket, kommer du fløden ved, og nu koger saucen igen lidt ind, så den bliver let cremet.
  • Tilsæt så safran - brug en 7-8 stilke, og lad dem simre med et par minutter, inden du smager safransaucen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber. På grund af hønsefonden skal du sikkert ikke bruge meget salt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
165
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
620
mg
27
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
641
IU
13
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Safransauce er blandt andet god til dampet torsk.

Dampet torsk laver du ved at dele torsken i portionsstykker, som du lægger i et smurt, ildfast fad. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og dryp torskestykkerne med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Damp nu torsken i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Anret med safransauce nederst, og læg så forsigtigt den dampede torsk oven på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 21, 2024 at 1:45 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Stina Marloth

    maj 14, 2020 at 8:23 pm

    Hej
    Prøvede her til aften din opskrift på dampet torsk med safransovs 😊
    Jamen for hunni det var mums 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩🤩 - endnu et hit blandt dine opskrifter. Jeg er KÆMPE fan af Madens Verden og du er den første jeg søger når jeg mangler inspiration og får mange gode ideer når der popper noget op på Facebook.
    Så tak for det 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2020 at 9:52 pm

      Tusind tak, Stina - det er jeg super glad for at høre 🙂
      Du er altid velkommen - og fortsat god fornøjelse.
      De allerbedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required