Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rytterkage

Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping

billede til rytterkage
4.6 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.4k
SHARES
FacebookMessenger8.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rytterkage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 50 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er den bedste opskrift på rytterkage, der smager himmelsk godt. En meget nem og lækker kage med en skøn karamel- og kokostopping.
Antal: 16
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej til rytterkage
  • 150 g smør (blødt)
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 35 g kakao
  • 125 g hvedemel
  • 1 nip salt
Karameltopping
  • 150 g sukker
  • 150 g lys sirup
  • 50 g smør
  • 1,5 dl fløde
  • 175 g kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
  2. Blødgør 150 g smør og pisk det med 250 g sukker, og derefter piskes 3 æg i et ad gangen.
  3. Med en dejskraber vendes 2 tsk vaniljesukker, 35 g kakao, 125 g hvedemel og 1 nip salt i æggemassen. Du kan evt. sigte ingredienserne i.
  4. Fordel dejen i et ildfast fad eller form, der er beklædt med bagepapir. Størrelsen er ca. 22 gange 22 centimeter - eller lignende.
  5. Bag dejen til din rytterkage i ca. 20 minutter.
  6. Imens laves den lækre topping til rytterkagen. Her kommes 150 g sukker, 150 g lys sirup og 50 g smør i en gryde, og det koges op.
  7. Vend 1,5 dl fløde og 175 g kokosmel i.
  8. Tag kagen ud af ovnen, og fordel med forsigtighed toppingen over kagen.
  9. Bag rytterkagen færdig i yderligere ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier340kcalKulhydrater46gProtein4gFedt16gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol68mgNatrium121mgKalium65mgKostfibre5gSukker34gVitamin A495IUVitamin C0.1mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rytterkage

Rytterkage, der også er kendt som svensk rytterkage, er en virkelig nem og lækker kage, der smager aldeles fremragende.

Umiddelbart kan den minde om den klassiske drømmekage, men der er altså tale om en lidt anden kage. I bunden har du en lækker kakao- eller chokoladekage, der toppes med en virkelig dejlig kokos- og karameltopping. Begge dele er super nemme at lave.

Den samlede bagetid på kagen er ca. 30 minutter, så den er bestemt også ret hurtig at lave. Derefter kan rytterkagen sagtens bruges som en populær kollegakage, eller bare til at tage med ud til festlige lejligheder. Den vækker i hvert fald altså glæde.

Opskriften giver et pænt stykke kage til 16 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagevild man er. God bagelyst.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Drømmekage fra Brovst
  • Hvepsebo
  • Herregårdskage med marengs og kokos
  • Gammeldags makronsnitter med hindbær
  • Kakaokage
  • Den du ved nok kage

Tips

Den færdigbagte rytterkage køles helt af inden udskæring.

Rytterkagen kan sagtens fryses ned, og derefter blot tøs op ved stuetemperatur.

FAQ

Kan man bage rytterkagen dagen før?

Du kan sagtens bage rytterkagen dagen før, da den har en fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur.

Kan man fryse rytterkage?

Ja, rytterkage er fryseegnet. Skær den gerne ud i passende stykker inden frysning, og tø kagen op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helga Lund skriver

    oktober 30, 2025 at 5:10 pm

    Tak for dine gode opskrifter og ideer jeg bruger dem meget
    Helga Lund 👍

    Svar
  2. Pia Rasmussen skriver

    september 17, 2025 at 10:11 pm

    En af mine favoritter

    Svar
  3. Hansi skriver

    juni 08, 2025 at 11:11 am

    når man så til lige med tilsætter den vigtigste ingrediens Kærlighed kan det jo ikke gå helt galt

    Svar
  4. Dorthe skriver

    marts 05, 2025 at 9:42 am

    Rytterkagen er blevet en favorit hos os😋 Nu står jeg og skal bage den til 40 mennesker. Kan jeg bage kagen i én stor form og få samme gode resultat?
    Tak for altid gode opskrifter 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 05, 2025 at 2:21 pm

      Hej Dorthe
      Tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Og ja, det bør du sagtens kunne. God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required