Rytterkage, der også er kendt som svensk rytterkage, er en virkelig nem og lækker kage, der smager aldeles fremragende.
Umiddelbart kan den minde om den klassiske drømmekage, men der er altså tale om en lidt anden kage. I bunden har du en lækker kakao- eller chokoladekage, der toppes med en virkelig dejlig kokos- og karameltopping. Begge dele er super nemme at lave.
Den samlede bagetid på kagen er ca. 30 minutter, så den er bestemt også ret hurtig at lave. Derefter kan rytterkagen sagtens bruges som en populær kollegakage, eller bare til at tage med ud til festlige lejligheder. Den vækker i hvert fald altså glæde.
Opskriften giver et pænt stykke kage til 16 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagevild man er. God bagelyst.
Indhold

Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping
Ingredienser
- 150 g smør - blødt
- 250 g sukker
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 35 g kakao
- 125 g hvedemel
- 1 nip salt
- 150 g sukker
- 150 g lys sirup
- 50 g smør
- 1,5 dl fløde
- 175 g kokosmel
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Blødgør 150 g smør og pisk det med 250 g sukker, og derefter piskes 3 æg i et ad gangen.
- Med en dejskraber vendes 2 tsk vaniljesukker, 35 g kakao, 125 g hvedemel og 1 nip salt i æggemassen. Du kan evt. sigte ingredienserne i.
- Fordel dejen i et ildfast fad eller form, der er beklædt med bagepapir. Størrelsen er ca. 22 gange 22 centimeter - eller lignende.
- Bag dejen til din rytterkage i ca. 20 minutter.
- Imens laves den lækre topping til rytterkagen. Her kommes 150 g sukker, 150 g lys sirup og 50 g smør i en gryde, og det koges op.
- Vend 1,5 dl fløde og 175 g kokosmel i.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel med forsigtighed toppingen over kagen.
- Bag rytterkagen færdig i yderligere ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdigbagte rytterkage køles helt af inden udskæring.
Rytterkagen kan sagtens fryses ned, og derefter blot tøs op ved stuetemperatur.
Flere inspirerende opskrifter:
Drømmekage fra Brovst
Den du ved nok kage
Hvepsebo
Herregårdskage
Verdens bedste chokoladekage
Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
FAQ
Du kan sagtens bage rytterkagen dagen før, da den har en fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur.
Ja, rytterkage er fryseegnet. Skær den gerne ud i passende stykker inden frysning, og tø kagen op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hansi
når man så til lige med tilsætter den vigtigste ingrediens Kærlighed kan det jo ikke gå helt galt
Dorthe
Rytterkagen er blevet en favorit hos os😋 Nu står jeg og skal bage den til 40 mennesker. Kan jeg bage kagen i én stor form og få samme gode resultat?
Tak for altid gode opskrifter 👌
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Og ja, det bør du sagtens kunne. God bagelyst.
BH Holger