Nem og lækker opskrift på rucolasalat med tomat, rødløg og pinjekerner, der er en frisk og meget typisk italiensk salat.
Klassisk italiensk rucolasalat med små tomater, snittet rødløg og ristede pinjekerne. Virkelig lækker og meget sommeragtig salat.
Du kan servere salaten til mange forskellige retter, og jeg bruger den blandt andet til lasagne og pasta med kødsovs.
Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på rucolasalat
Rucolasalat med tomat, rødløg og pinjekerner
Ingredienser
- 50 g rucola
- 50 g pinjekerner
- 1 lille rødløg
- 200 g tomater - små, gerne San Marzano, Cherry eller Angelle
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande i nogle få minutter. Tag dem af og køl lidt ned.
- Vask rucolasalaten grundigt og slyng den tør. eller køb en rucola, der allerede er skyllet og klar til brug.
- Fordel rucolabladene i bunden af en salatskål.
- Del de små tomater en enkelt gang på midten, og læg dem oven på rucolasalaten.
- Hak et lille rødløg fint, og kom ved salaten sammen med de ristede pinjekerner.
- Til sidst drypper du en god olivenolie ud over salaten, og så er den klar til servering. Du kan også dryppe lidt friskpresset citronsaft over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Rucolasalat med pinjekerner er anvendelig til langt de fleste retter med kød. Herunder en italiensk kødgryde.
Men den kan bestemt også blot bruges til en pastaret. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om den her.