• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Rosenkålssuppe

Rosenkålssuppe

billede til rosenkålssuppe med mørksej
En lækker rosenkålssuppe med mørksej, og det er en sund og nem hovedret til aftensmad. Med masser af de sunde rosenkål. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. oktober 2016

Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
  2. Opskrift på nem rosenkålssuppe
  3. Rosenkålssuppe med mørksej - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.

Opskriften på nem og lækker rosenkålssuppe er beregnet som en hovedret til fire personer.

Her er den lavet med mørksej, men du kan også bruge andre slags fisk fisk som torsk eller kulmule.

Fisken kan også helt udelades, og så nydes suppen blot som den er. Den smager stadig fremragende. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Blomkålssuppe
  • Kartoffel porre suppe
  • Tomatsuppe

Opskrift på nem rosenkålssuppe

billede til rosenkålssuppe med mørksej

Rosenkålssuppe med mørksej - nem opskrift

Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSuppe
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 bananskalotteløg
  • 300 g rosenkål
  • 1 bagekartoffel
  • 8 dl hønsefond - evt. 8 deciliter vand og 2 bouillonterninger
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g mørksej - benfri
  • 100 g bacon - gerne tørsaltet
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

  • Start med suppen. Hak bananskalotteløg groft, og svits dem i lidt olie i en stor gryde, hvor der er plads til hele rosenkålssuppen. Løgene skal ikke tage farve.
  • Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Lad dem svitse med et minut.
  • Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom også kartoffelternene i gryden, og tilsæt så hønsefond.
  • Lad suppen koge op, skru ned, læg låg på og lad nu rosenkålssuppen småkoge i 20 minutter.
  • I mellemtiden laver du resten af retten.
  • Tjek at mørksej fileten er fri for ben, og skær den så ud i grove stykker - se billedet af fisken i midten af suppen. Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i, og krydr med salt.
  • Bag mørksejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Skær den tørsaltede bacon i små tern, og svits dem i lidt olie. Skær gulerødder i små tern, og lad dem stege med i 10 minutter. Det sidste minut tilsættes grofthakkede forårsløg.
  • Blend suppen, eventuelt med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt fløde.
  • Smag suppen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber, og lad den nu simre indtil servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
352
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
1213
mg
53
%
Kalium
 
1410
mg
40
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
6260
IU
125
%
Vitamin C
 
90
mg
109
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anret rosenkålssuppe med mørksej i midten, og sprødstegt bacon og grønt rundt om.

Servér eventuelt med et stykke kærnemælksbrød til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 04, 2025 at 3:20 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Claus Iversen

    januar 21, 2024 at 7:03 pm

    Hele rosenkål koges i 7 min for ikke at smage af prut.
    I denne opskrift skal rosenkål koge i 20 min. Hvordan hænger det sammen? Et det meningen at suppen skal smage af prut?

    Svar
  3. Henning Nielsen

    april 06, 2022 at 2:32 pm

    Jeg ønsker ikke reklamer eller nyheder m.v
    Jeg har betalt for at slippe for dette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2022 at 3:28 pm

      Hej Henning
      Som medlem skal du blot logge dig på Madens Verden, så forsvinder annoncerne.
      Skriv til mig på hej@madensverden.dk hvis det driller.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required