Indhold
Verdens bedste rosenkålssalat
Ingredienser
- 200 g rosenkål (i tynde skiver)
- 1 æble (i små tern)
- 50 g mandler (hakkes groft)
- 2 spsk persille
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike (eller anden eddike)
- 2 spsk citronsaft (friskpresset)
- 2 spsk honning
- 1 spsk sennep (jeg bruger en Maillé med honning)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær roden af 200 g rosenkål, og pil de yderste blade af. Grimme blade kasseres. Rosenkålene kan snittes fint med en kniv eller brug et mandolinjern.
- 1 æble deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblet skæres i små tern. 2 spsk persille snittes fint.
- Rør dressingen sammen af 3 spsk olivenolie, 1 spsk æblecidereddike, 2 spsk citronsaft, 2 spsk honning, 1 spsk sennep og smag til med salt og friskkværnet peber. Dryp den over salaten og vend det forsigtigt sammen.
- Kom de snittede rosenkål i en skål sammen med æbletern og dressingen og vend salaten forsigtigt sammen.
- Anret salaten i en et passende og fint fad. Mandler hakkes groft og drysses over til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på rosenkålssalat
Rosenkålssalat med æble er en nem og sund efterårs- og vintersalat, der indeholder masser af vitaminer.
Pil bladene af de friske rosenkål, og kom dem i salaten, hvor de smager fantastisk. Snit de små kål fint, eventuelt på et mandolinjern.
Opskriften er beregnet som salat med rosenkål til 4 personer.
Se også de populære opskrifter på:
Servering
Den lækre og sunde rosenkålssalat serveres straks, og den passer fint til mange retter, herunder en ovnstegt kylling. Velbekomme.
Du kan i øvrigt finde flere salat opskrifter her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments