• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Rødvinssovs - nem opskrift og trin for trin guide

Rødvinssovs - nem opskrift og trin for trin guide

billede med rødvinssovs
En skøn og lækker rødvinssauce, der laves helt fra bunden. Bedre sauce med rødvin får du ikke. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. oktober 2024 - Udgivet:  30. december 2022

Del gerne:
159
SHARES
FacebookMessenger159PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Rødvinssovs
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
Gå til opskrift

Rødvinssovs er en klassisk og populær følgesvend til mange udskæringer af kød, herunder en mør oksefilet.

Og den lækre sauce med rødvin er faktisk ret nem at lave, hvor rødvin koges ind sammen med forskellige ingredienser, herunder champignon og løg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pebersovs
  • Whiskysauce
  • Sauce bearnaise
  • Brun sovs

Opskrift

billede med rødvinssovs

Rødvinssovs

Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Bedømmelse
4.7 fra 57 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort løg - grofthakket
  • 2 fed hvidløg - let knust
  • 2-3 kviste timian
  • 3 store champignon - grofthakket
  • Lidt smør
  • 5 dl rødvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk oksefond - flydende og koncentreret oksefond eller kalvefond
  • sovsekulør
  • 2 tsk ribsgele
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør - koldt, i små tern

Fremgangsmåde

  • Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter under omrøring.
  • Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under. Jeg koger den gerne ind til ca. 2 deciliter, og det plejer at tage omkring en halv time. Så hav lidt tålmodighed, men det er det hele værd.
  • Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller den kan laves færdig med det samme.
  • Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte og over i en anden gryde.
  • Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
  • Tilsæt sovsekulør efter ønske.
  • Kog din rødvinssovs ind til en passende konsistens.
  • Smag til med ribsgelé, salt og friskkværnet peber.
  • Tag gryden af varmen, og kom koldt smør i tern i. Pisk smørret ud i din rødvinssovs, og servér straks. Det hedder at montere sovsen. Efter montering må sovsen ikke koges yderligere!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
372
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
75
mg
25
%
Natrium
 
666
mg
29
%
Kalium
 
355
mg
10
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1117
IU
22
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
72
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Den færdige rødvinssovs - eller rødvinssauce - serveres straks, og den passer som sagt til mange forskellige slags udskæringer.

Men husk at bruge en nogenlunde god rødvin, da vinen jo netop er en vigtig del af sovsen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren

    april 05, 2025 at 3:17 pm

    Lækker sovs

    Svar
  2. Pia Merete Lilja Andersen

    marts 09, 2025 at 8:34 pm

    Jeg elsker jeres opskrifter ❤️ Rødvinssovsen er virkelig virkelig skøn, men syntes sidste gang, den blev lidt tyndere, end første gang, og jeg ved ikke, hvad jeg har gjort anderledes. Kan du/i komme med et godt råd/forslag? Så vil jeg være rigtig taknemmelig, og takker på forhånd.

    Hilsen
    Pia Andersen.

    PS - tænker jeg skal lave den til mine gæster i weekenden. Kan du måske nå, at svare inden da, vil det været super.
    Tak igen 😍

    Svar
  3. Mariangeles Claros

    marts 01, 2025 at 8:43 am

    Rigtig god opskrift på rødvinsovs 🙂 Tak for det.

    Svar
  4. Nicole A.H Behnke

    januar 20, 2025 at 5:41 pm

    Hej
    Jeg vil lave en hjemmelavet rødvin sovs til en Roastbeef steg her i weekenden. Hvaf rødvin vil du anbefale? Og er det virkelig nok sovs til 4 ps hvis den skal koge ind til 2 dl? Jeg vil hvertfald prøve denne opskrift og håber jeg nailer den🤞😅

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:46 am

      Hej Nicole
      Det lyder lækkert. Generelt: Jo bedre rødvin, jo bedre rødvinssauce. Men du behøver ikke hælde en frygtelig dyr rødvin i den.
      Hvis I er meget glade for masser af sovs, kan du med fordel lave lidt mere. Men den er meget fyldig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Nicole A.H Behnke

        januar 23, 2025 at 1:16 pm

        Tusind tak for svar. Kan fonen stå natten over på køl, så man kan lave den dagen i forvejen? Og skal den sies først i fald?

  5. Thomas Jespersen

    december 31, 2024 at 9:59 pm

    Kan sovsen fryses?

    Svar
  6. Lone

    oktober 15, 2024 at 11:46 am

    Kan jeg lave denne uden champignon ? Skal jeg så ændre andet også😬 skal i gang i dag - håber du kan nå at svare🤞🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 15, 2024 at 6:35 pm

      Hej Lone
      Ja da, det kan du sagtens, men champignon giver noget umamismag til sovsen. Men prøv bare uden, det skal nok blive fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Asia Tobchi

    marts 19, 2024 at 9:41 am

    Er det lige meget om det er hvide eller brune champignon ?
    Hvad bruger du til rødvins sovsen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 19, 2024 at 10:12 am

      Hej Asia
      Du kan bruge begge dele - det betyder ikke noget 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Asia Tobchi

        marts 19, 2024 at 12:38 pm

        Okay,og tak for dine fine opskrifter,de er bare så nemme og det smager 🤝😀

  8. Vibeke

    december 27, 2023 at 10:36 pm

    I din video bruger du gastrik men det står ikke i opskriften

    Svar
  9. Bente Naundrup

    december 27, 2023 at 8:47 pm

    Kan saucen tilberedes dagen før og så blot vente med at montere med smør?

    Svar
  10. Tom Christensen

    december 29, 2021 at 6:25 pm

    Mangler du ikke at skrive at du ( set i videoen) montere med smør til sidst?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2021 at 8:23 pm

      Hej Tom
      Jo da - tak - det skriver jeg lige ind. Godt fanget!
      Alt det bedste - og godt nytår 🙂
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required