• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs

Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs

billederesultat for rødvinsmarineret nakkefilet
En rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin. Nu er nakkefileten klar til at blive stegt i ovnen, hvor den bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  15. februar 2018

Del gerne:
291
SHARES
FacebookMessenger291PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
  2. Opskrift på rødvinsmarineret nakkefilet
  3. Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Gammeldags oksesteg
  9. Pulled pork
  10. Langtidsstegt oksefilet
Gå til opskrift

Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.

Dette er min opskrift på en rødvinsmarineret nakkefilet, der står og trækker i rødvin i et døgns tid. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at give den en vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine tips til marinering af nakkefilet, og ellers rigtig god fornøjelse.

Rødvinsmarineret nakkefilet er både god hverdagsmad og lækker gæstemad, og stegen er nem at lave, når blot man husker at starte dagen før.

For du får det bedste resultat, hvis du lader nakkeflet marinere i rødvinen i 24 timer. Kortere tid kan gøre det, men min erfaring har lært mig, at stegen er bedst efter et døgn i rødvinen.

Den præcise stegetid afhænger som altid blandt andet af størrelse og tykkelse på kødet, me kernetemperaturen skal være 80 grader.

Nakkefileten er rimelig fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør. Og derfor skal du ikke frygte at give den lidt for længe i ovnen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på rødvinsmarineret nakkefilet

billederesultat for rødvinsmarineret nakkefilet

Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs

Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 18 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 day day 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 1 flaske rødvin - 7,5 deciliter
  • 4 fed hvidløg
  • rosmarin
  • timian
  • 2 spsk koncentreret fond
  • olivenolie - til bruning

Til sovs

  • 4 dl sky - fra nakkefileten
  • Lidt Maizena - udrørt i kold vand
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rids nakkefileten på oversiden i skrå tern, hvor du lige skærer en lille halv centimeter ned i kødet. Lav gerne skrå ruder med en centimeters mellemrum. Salt den godt, og lad den lige trække 5-10 minutter inden den lægges i vinen.
  • Hæld en flaske rødvin i en skål, snit hvidløgsfed i skiver og kom ved sammen med rosmarin og/eller timian.
  • Læg kødet i og vend det lige rundt et par gange. Stil på køl i 24 timer, hvor gerne må vende kødet nogle gange undervejs. Det får du kun et bedre resultat af.
  • Varm en pande op ved en god varme og kom lidt olie på. Brun nu stegen grundigt på alle sider.
  • Læg den i et ildfast fad og hæld marinaden ved. Steg nu den rødvinsmarinerede nakkefilet i cirka en time og 30 minutter ved 185 grader varmluft. Kernetemperaturen skal som sagt være 80 grader, så mål den med et stegetermometer.
  • Når nakkefileten er færdigstegt tages den ud af ovnen, og lægges til hvile på et skærebræt, mens du laver sovsen.
  • Sigt marinaden over i en kasserolle og kog den op. Jævn med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  • Tilsæt lidt fond og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker. Du kan justere farven med lidt sovsekulør, og du kan også komme lidt fløde i. Det synes jeg dog ikke er nødvendigt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Skær den rødvinsmarinerede nakkefilet i tynde skiver, og servér med bagte rodfrugter eller hasselback kartofler.

Eventuelt kartofler med smør i fad. Flowersprouts er også fint tilbehør til retten.

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags oksesteg

4.7 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde

Pulled pork

4.7 fra 40 stemmer
Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Gå til opskrift
pulled pork i ovn

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Carl Rasmussen

    september 04, 2024 at 10:36 pm

    Hvor meget er lidt Maizena til sovsen ?
    Jeg er meget ny nybegynder til madlavning.
    MVH Carl

    Svar
  2. Lena

    april 24, 2024 at 1:55 pm

    Kan jeg mon tilberede denne rødvinsmarinerede nakkefilet i sous vide efter den har soppet i rødvin i 24 timer?
    Mvh
    Lena

    Svar
  3. Mette Larsen

    december 14, 2023 at 7:40 pm

    Hej Holger.
    Hvilken slags koncentreret fond, skal jeg bruge???
    Har fået det dejligste nakkefilet, som jeg vil denne opskrift på😀👍
    De bedste hilsener
    Mette

    Svar
  4. Rikke Søndergaard Hansen

    november 23, 2022 at 8:48 am

    Hej Holger, jeg ønskede altid rødvinsmarineret nakkesteg til min fødselsdag som barn, men har aldrig selv lavet det. Og fik aldrig rigtig luret min mor af, hvordan hun gjorde.
    Nu vil jeg lave det til min familie og kunne godt tænke mig at putte stegen i sous vide efter den har marineret.
    Har du erfaring med det?
    Kan jeg så bruge den sky der kommer ved kødet og rødvinsmarinanden til sovs?
    Mvh Rikke

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required