Her får du min nemme opskrift på rødtunge i ovn. Lækre rødtungefileter omviklet med parmaskinke, der serveres på en bund af sunde grøntsager.
Rødtunge i ovn er nem, hurtig og sund aftensmad, og du kan sagtens også bruge denne ret til dine gæster.
Her omvikles de utrolig lækre rødtungefileter med skinke, og tilbehøret laves samtidig med fisken i et andet fad i ovnen.
Du skal beregne 1-2 fileter pr. person, afhængig af hvor sultne I er. Mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag, så her behøver du ikke følge målene slavisk. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på bagt rødtunge i ovn
Rødtunge i ovn med sundt tilbehør
Ingredienser
Rødtunge i ovn
- 8 stk. rødtunge - fileter, uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
- persille - hakket
- 1 citron
- 8 skiver parmaskinke
Sundt tilbehør
- 1 lille knoldselleri - skåret i små tern
- 0,5 broccoli - i små buketter
- 100 g grønkål - snittet
- 2 rødløg - halveret og i tynde både
- olivenolie
- citronsaft - friskpresset
- 1 tsk fennikelfrø - eller lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Start med grøntsagerne. Skær knoldselleri i skiver og skær ydersiden fra. Skiverne skæres derefter i mindre/små tern, der kommes i et ildfast fad.
- Tilsæt små broccolibuketter sammen med snittet grønkål og rødløg i tynde både. Hæld en god sjat olivenolie over, og vend det hele godt sammen med friskpresset citronsaft, fennikelfrø, salt og friskkværnet peber.
- Sættes ind i ovnen på næstnederste rille og steges i ca. 25 minutter. Vendes rundt et par gange under vejs.
- Rødtunge i ovn: Læg en rødtungefilet på skærebrættet og krydr med salt og friskkværnet peber. Drys lidt finthakket persille på og dryp med lidt friskpresset citronsaft.
- Rulles sammen den tynde ende/halen, hvorefter et stykke parmaskinke vikles omkring. Sættes på højkant i et ildfast fad. Gør på samme måde med de øvrige.
- Bages 18-20 minutter i ovnen ved siden af grøntsagsfadet, så kom gerne fadet i ovnen 5 minutter efter de er kommet ind. Så er det hele færdigt på samme tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De bagte rødtungefileter med parmaskinke serveres straks sammen med grøntsagerne.
Anrettes med grøntsager nederst, og derpå sættes fisken. Serveres med et godt stykke brød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for din mening om den her.