Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rødbedekage

Rødbedekage

rødbedekage med chokolade
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook8PinterestSMSEmailMessenger
8
DELINGER

Rødbeder smager fantastisk og kan også bruges i det søde køkken. Prøv denne lækre og saftige rødbedekage med chokolade.

Selvom rødbeder ofte er noget vi forbinder med smørrebrød, biksemad eller andre traditionelle danske retter, så kan de også sagtens bruges i en rødbedekage.

Denne kage indeholder masser af mørk chokolade og er næsten brownieagtig.

Rødbeden giver en dybere og mere kraftig smag til kagen samtidig med, at den giver en lækker saftig konsistens. Og så får kagen selvfølgelig en flot farve.

Der er valnødder i denne opskrift, da det giver lidt dejligt knas til kagen, men de kan sagtens udelades af opskriften.

Opskrift på rødbedekage

Rødbedekage med chokolade

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Rødbeder smager fantastisk og kan også bruges i det søde køkken. Prøv denne lækre og saftige rødbedekage med chokolade.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 170 g rødbeder (rå)
  • 170 g smør
  • 170 g mørk chokolade (70%)
  • 170 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 g valnødder (grofthakket)
  • frysetørrede hindbær (til pynt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kog den rå rødbede indtil den er mør (15-20 minutter afhængig af størrelse).
  2. Lad den køle lidt af, inden du fjerner skrællen ved forsigtigt at gnubbe med hænderne eller skrabe med en kniv (brug evt gummihandsker, da den farver meget).
  3. Riv rødbeden fint på et rivejern.
  4. Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad.
  5. Pisk æg og sukker sammen til en cremet masse og rør det sammen med smør-chokoladeblandingen.
  6. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtig i dejen sammen med de revne rødbeder og grofthakkede valnødder, indtil du har en glat dej.
  7. Kom dejen i en smurt springfrom og bag i ovnen i cirka 45-60 minutter ved 180 grader. Pas på kagen ikke får for meget og bliver tør - den må godt være lidt fugtig i midten.
  8. Drys de frysetørrede hindbær over den stadig varme kage.
  9. Køl den færdigbagte rødbedekage ned inden du skærer i den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Her pyntes kagen med frysetørrede hindbær, der både giver et flot udtryk og tilføjer en dejlig syrlig smag til kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af valnødder eller andet.

Server rødbedekage i mindre stykker, da den er en rigtig bombe på både smag og tyngde. Spis den evt med lidt vaniljeis eller creme fraiche til og lidt friske bær.

Prøv også at krydre din rødbedekage med lidt vanilje, kanel eller ingefær, hvis du vil have ekstra smag.

Se også disse opskrifter på lækre kager:

Gulerodskage fra New Orleans (måske verdens bedste)

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Æblecrumble • nem og hurtig opskrift

Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required