• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Vegetar › Rodfrugtlasagne - opskrift på sund lasagne uden kød

Rodfrugtlasagne - opskrift på sund lasagne uden kød

billede med rodfrugtlasagne
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
270
SHARES
FacebookMessenger270PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 21. september 2023

Min opskrift på rodfrugtlasagne, der er en sund lasagne uden kød. I stedet laves lasagnen med gulerod og selleri som en vegetarisk hovedret.

Rodfrugtlasagne er en nem og velsmagende lasagne, der laves uden kød.

I stedet er der anvendt gulerødder og knoldselleri, og du kan også bruge andre rodfrugter som eksempelvis persillerod og pastinak.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Rester smager fremragende i madpakken dagen efter, hvor lasagnen nemt lunes i mikroovn.

Eller frys den ned, så du altid har en god vegetarlasagne klar.

Opskrift på rodfrugtlasagne

billede med rodfrugtlasagne
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rodfrugtlasagne

4.67 fra 6 stemmer
Min opskrift på rodfrugtlasagne, der er en sund lasagne uden kød. I stedet laves lasagnen med gulerod og selleri som en vegetarisk hovedret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g gulerod - reven
  • 250 g knoldselleri - reven
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser vand - fra tomatdåsen
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 potte basilikum
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g babyspinat
  • 1 portion portion bechamelsauce - opskrift på bechamelsauce i dette link
  • pastaplader

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Svitses af i lidt olivenolie uden at tage farve. Brug en stor gryde eller sauterpande.
  2. Tilsæt reven gulerod og knoldselleri og svits videre et minuts tid.
  3. Tilsæt så hakkede tomater, to dåser vand, bouillonterning, tomatpasta, grofthakket basilikum, persille og oregano.
  4. Smag til med salt og peber og lad nu grøntsagssovsen koge mens du laver din bechamelsauce. Bechamelsauce laves som anvist i linket længere oppe.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  6. Saml din rodfrugtlasagne med et lag grøntsagssovs nederst, dernæst lasagneplader, grøntsagssovs, bechamelsauce, et lag friske blade babyspinat, lasagneplader og så videre indtil du har brugt alle ingredienser. Det er vigtigt, at du slutter af med et godt lag grøntsagssovs og bechamelsovs.
  7. Lasagne med rodfrugter bages i 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad gerne den færdigbagte rodfrugtlasagne trække 10-15 minutter inden servering.

Servér gerne et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.

Se også mine opskrifter på:

Lasagnette

Vegansk lasagne

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required