• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Roastbeef af oksefilet (bedste roastbeef i ovn)

Roastbeef af oksefilet (bedste roastbeef i ovn)

Roastbeef af oksefilet er virkelig dejligt stykke kød, der bliver meget mør. Tag den af varmen når den når en kernetemperatur på 55 grader, og lad den hvile i 20 minutter inden udskæring. Foto: Madensverden.dk.
Roastbeef af oksefilet er virkelig dejligt stykke kød, der bliver meget mør. Tag den af varmen når den når en kernetemperatur på 55 grader, og lad den hvile i 20 minutter inden udskæring. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  19. november 2016

Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailRedditSMS

Roastbeef af oksefilet er den bedste roastbeef, og noget bedre end den klassiske roastbeef af okseinderlår. Opskriften er her.

Den normale roastbeef skæres af okseinderlår, og det er sådan set fint. Men en roastbeef af oksefilet er noget helt andet, og her får du virkelig et mørt stykke kød.

Og så er sådan et stykke kød så smagfuldt, at jeg ikke synes man skal tilsætte andre smagsstoffer. Udover brunet smør, salt og friskkværnet peber.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til roastbeef af oksefilet

1 roastbeef på cirka 900 gram
Salt
Friskkværnet peber
+ smør til bruning

Fremgangsmåde

  1. En time inden du går i gang med stegningen af din roastbeef skal kødet saltes.
  2. Giv stegen noget salt hele vejen rundt, og lad den hvile en times tid ved stuetemperatur.
  3. Smelt smør på en meget varm pande, og brun roastbeefen godt på alle sider. Det giver masser af smag til kødet.
  4. Læg så stegen på en rist eller en stegekurv i en bradepande eller ildfast fad.
  5. Hæld det brunede smør over.
  6. Krydr med friskkværnet peber, og så er roastbeefen klar til en tur i ovnen.
  7. Stil den ind i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor den skal steges indtil den har en kernetemperatur på 57 grader.
  8. Efter hviletid er den så medium, og altså hverken rød eller tør!
  9. Afhængig af tykkelsen på stegen tager det cirka 25-30 minutter.
  10. Tag roastbeefen ud, og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
  11. Skær så den ovnstegte roastbeef ud i tynde skiver.

Servér eventuelt med en varm bønnesalat, pommes frites og sauce bearnaise.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt roastbeef

Grydestegt roastbeef

Roastbeef sous vide

Roastbeef i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Rasmussen

    november 21, 2016 at 10:15 am

    Hej guffeliguf jeg har problemer med at printe jeres opskrifter ud. Den printer ikke alle bogstaverne udeks. Ha løget groft, og svit det i lidt ør i en gr e
    Jeg kan gætte mig frem og kikke på pc. men det er da underligt
    vh Mette

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her