Roastbeef af oksefilet er den bedste roastbeef, og noget bedre end den klassiske roastbeef af okseinderlår. Opskriften er her.
Den normale roastbeef skæres af okseinderlår, og det er sådan set fint. Men en roastbeef af oksefilet er noget helt andet, og her får du virkelig et mørt stykke kød.
Og så er sådan et stykke kød så smagfuldt, at jeg ikke synes man skal tilsætte andre smagsstoffer. Udover brunet smør, salt og friskkværnet peber.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til roastbeef af oksefilet
1 roastbeef på cirka 900 gram
Salt
Friskkværnet peber
+ smør til bruning
Fremgangsmåde
- En time inden du går i gang med stegningen af din roastbeef skal kødet saltes.
- Giv stegen noget salt hele vejen rundt, og lad den hvile en times tid ved stuetemperatur.
- Smelt smør på en meget varm pande, og brun roastbeefen godt på alle sider. Det giver masser af smag til kødet.
- Læg så stegen på en rist eller en stegekurv i en bradepande eller ildfast fad.
- Hæld det brunede smør over.
- Krydr med friskkværnet peber, og så er roastbeefen klar til en tur i ovnen.
- Stil den ind i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor den skal steges indtil den har en kernetemperatur på 57 grader.
- Efter hviletid er den så medium, og altså hverken rød eller tør!
- Afhængig af tykkelsen på stegen tager det cirka 25-30 minutter.
- Tag roastbeefen ud, og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
- Skær så den ovnstegte roastbeef ud i tynde skiver.
Servér eventuelt med en varm bønnesalat, pommes frites og sauce bearnaise.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Rasmussen
Hej guffeliguf jeg har problemer med at printe jeres opskrifter ud. Den printer ikke alle bogstaverne udeks. Ha løget groft, og svit det i lidt ør i en gr e
Jeg kan gætte mig frem og kikke på pc. men det er da underligt
vh Mette