Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Roastbeef af oksefilet (bedste roastbeef i ovn)

Roastbeef af oksefilet (bedste roastbeef i ovn)

Roastbeef af oksefilet er virkelig dejligt stykke kød, der bliver meget mør. Tag den af varmen når den når en kernetemperatur på 55 grader, og lad den hvile i 20 minutter inden udskæring. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 19. november 2016

Roastbeef af oksefilet er den bedste roastbeef, og noget bedre end den klassiske roastbeef af okseinderlår. Opskriften er her.

Den normale roastbeef skæres af okseinderlår, og det er sådan set fint. Men en roastbeef af oksefilet er noget helt andet, og her får du virkelig et mørt stykke kød.

Og så er sådan et stykke kød så smagfuldt, at jeg ikke synes man skal tilsætte andre smagsstoffer. Udover brunet smør, salt og friskkværnet peber.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til roastbeef af oksefilet

1 roastbeef på cirka 900 gram
Salt
Friskkværnet peber
+ smør til bruning

Fremgangsmåde

  1. En time inden du går i gang med stegningen af din roastbeef skal kødet saltes.
  2. Giv stegen noget salt hele vejen rundt, og lad den hvile en times tid ved stuetemperatur.
  3. Smelt smør på en meget varm pande, og brun roastbeefen godt på alle sider. Det giver masser af smag til kødet.
  4. Læg så stegen på en rist eller en stegekurv i en bradepande eller ildfast fad.
  5. Hæld det brunede smør over.
  6. Krydr med friskkværnet peber, og så er roastbeefen klar til en tur i ovnen.
  7. Stil den ind i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor den skal steges indtil den har en kernetemperatur på 57 grader.
  8. Efter hviletid er den så medium, og altså hverken rød eller tør!
  9. Afhængig af tykkelsen på stegen tager det cirka 25-30 minutter.
  10. Tag roastbeefen ud, og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
  11. Skær så den ovnstegte roastbeef ud i tynde skiver.

Servér eventuelt med en varm bønnesalat, pommes frites og sauce bearnaise.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt roastbeef

Grydestegt roastbeef

Roastbeef sous vide

Roastbeef i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Rasmussen skriver

    november 21, 2016 at 10:15 am

    Hej guffeliguf jeg har problemer med at printe jeres opskrifter ud. Den printer ikke alle bogstaverne udeks. Ha løget groft, og svit det i lidt ør i en gr e
    Jeg kan gætte mig frem og kikke på pc. men det er da underligt
    vh Mette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.