Her får du opskriften på en mør ribeye med bagte løg og hjertesalat, som er en ret, der kan laves på en god halv times tid.
Ribeye med bagte løg er god mad, og her får den selskab af en sprød salat med hjertesalat.
Sovs er ikke nødvendigt, da du lægger en god skive smør på bøffen, straks den er færdigstegt.
Hvis du virkelig gerne vil have sovs til retten, kan du følge min opskrift på verdens nemmeste brune sovs her.
Du kan vælge enten at stege din ribeye på panden, eller endnu bedre at grille den. Stegetiden er cirka 2-3 minutter på hver side.
Opskriften er til to personer, men er jo nem at gange op. Server de lækre bøffer med hjertesalat, sprøde kartofler fra ovnen og de bagte skalotteløg.
Og husk: Jo mere fedtmarmorerede bøfferne er, desto mere møre bliver de.
Se også disse opskrifter:
- Smørstegt ribeye
- Opskrift på kalve rib-eye med fritter og pebersauce
- Gourmetsaltet ribeye på gasgrill eller kuglegrill
Opskrift på ribeye med bagte løg
Ribeye med bagte løg og hjertesalat
Ingredienser
- 2 ribeye
- 2 skiver smør
Bagte løg
- 4 skalotteløg
- olivenolie
- timian
- salt
Hjertesalat
- 1 hjertesalat
- 8 små tomater
- ⅓ agurk
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 spsk citronsaft
Kartofler
- 300 g små kartofler
- olivenolie
- salt
- tørret oregano
Fremgangsmåde
- Start med kartoflerne, som skæres over på midten og kommes i en skål. Hæld lidt olivenolie ved sammen med lidt salt og et par teskefulde tørret oregano, og vend det godt rundt. Hæld det hele i et lille ildfast fad, og bag kartoflerne i 30 minutter ved 190 grader varmluft.
- Skalotteløg pilles, og top og bund skæres fra. Dryp med olie, og krydr med salt og timian, og bag løgene i ovnen ved 190 grader i 20 minutter. Stil fadet ind 10 minutter efter kartoflerne kom ind, for så er de færdige på samme tid.
- Ribeye pakkes ud og saltes godt. Hviler 10 minutter. Smøres derefter med olivenolie, og steges i 2-3 minutter på hver side. Uanset om det er på pande eller grillen. Krydres med peberblanding, og der lægges en skive smør på hver bøf. Lad dine ribeyes hvile i mindst fem minutter inden servering.
- Inden da har du lavet hjertesalat. Pluk hjertesalaten groft og læg den i et fad. Tomater halveres og kommes ved sammen med agurk, der er skåret i mindre stykker. Rør salatdressingen godt sammen, og hæld den over.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Hele retten serveres straks, gerne sammen med et godt glas rødvin. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: