• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Ribbensteg med sprøde svær - nem og lækker opskrift

ribbensteg
Ribbensteg er dejlig mad til både frokost og aftensmad. Her er opskriften på den perfekte ribbensteg i ovn, men du kan også lave den i din grill. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. oktober 2016 - Udgivet:  1. oktober 2016

Del gerne:
170
SHARES
FacebookMessenger170PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Ribbensteg med sprøde svær
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Stegetid
  9. Kernetemperatur i ribbensteg
  10. I grillen
  11. Sovs til ribbensteg
4.8 fra 113 stemmer
Gå til opskrift

Ribbensteg udskæres af svinebryst, og er et relativt fedtholdigt stykke kød. Men fedtindholdet gør netop, at du kan stege stegen meget mør, og samtidig få helt sprøde svær.

Ja, det er faktisk næsten umuligt, at stege ribbenstegen tør. Uanset om det er i ovn eller grill.

I forhold til de sprøde svær, så er det gode trick blandt andet, at du hvert kvarter øser stegesky op over sværene.

Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg
  • Ribbensteg i airfryer
  • Flæskesteg i ovn
  • Ribbensandwich

Opskrift

ribbensteg

Ribbensteg med sprøde svær

Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Bedømmelse
4.8 fra 113 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Find en god ribbensteg hos din slagter. Tjek at sværene er skæret helt igennem - men pas på ikke at skære ned i kødet. Massér groft salt grundigt ned mellem sværene - så får du en mere sprød svær!
  • Læg ribbenstegen i et ildfast fast, og kom en smule vand i bunden af fadet. Lidt mere hvis du skal bruge noget til sovs efterfølgende. Læg gerne stegen på en rist i fadet - men det er ikke nødvendigt.
  • Sæt ribbenstegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen til 225 grader varmluft. Nu skal den stå der og hygge sig i ca. halvanden time (90 minutter).
  • Undervejs skal du nogle gange øse stegesky op over sværene. Husk at tilsætte lidt mere vand i bunden af fadet, hvis det er ved at koge væk. Jeg plejer at øse sky op på ribbenstegens svar hvert kvarter, og stopper et kvarters tid før stegen er færdig.
  • Hvis ikke dine svær er blevet helt sprøde til sidst kan du give dem lidt grill. men hold øje med stegen - dine svær kan meget hurtigt blive sorte!!
  • Lad gerne stegen hvile i 30 minutter inden udskæring - så når den at sætte sig.
    ribbensteg med sprøde svær

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
189
mg
63
%
Natrium
 
147
mg
6
%
Kalium
 
1122
mg
32
%
Protein
 
67
g
134
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan lave ribbenstegen som pålæg til frokosten, og den er en af de billigste udskæringer.

Hvis du vil spise stegen til aftensmad kan du med fordel hælde lidt vand eller svinebouillon i bunden af fadet - det giver en god bund til sovs.

Skær stegen ud med en skarp kniv - den er nemlig MEGET mør!

Stegetid

Stegetid for ribbenstegen i ovn er cirka 1,5 time ved 225 grader varmluft.

Den præcise stegetid afhænger dig blandt andet af hvor tyk ribbenstegen er - og hvor meget din ovn varmer.

Kernetemperatur i ribbensteg

Kernetemperaturen i en ribbensteg skal være på cirka 70 grader.

I grillen

Du kan også lave ribbenstegen i enten gasgrill eller kuglegrill. Her er stegetiden den samme, men husk at holde temperaturen på ca. 225 grader.

I begge tilfælde skal du stege den ved indirekte varme.

Sovs til ribbensteg

Skyen fra ribbensteg er nem at lave om til en god opbagt sovs.

Smelt to spiseskefulde smør i en lille gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter gradvist ca. 4 deciliter stegesky i opbagningen, og tilsæt lidt fløde.

Kom også et par spiseskefulde engelsk sauce i, og juster farven med lidt sovsekulør. Smag til med salt og peber.

Eller hæld skyen op i en kasserolle, tilsæt lidt fløde og ribsgele, og smag til med salt og peber.

Jævn den med lidt majsstivelse - og giv eventuelt sovsen lidt madkulør. Kan også smages til med lidt gastrik eller citronsaft.

Servér ribbensteg med kogte kartofler, sovs og en lækker salat.

ribbensteg med kartofler, brun sovs og salat
Her er den færdigstegte ribbensteg serveret med kartofler, brun sovs og salat. En lækker middagsret. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Sinding

    december 10, 2024 at 8:06 pm

    Dine svar vekslet mellem 225 grader varmluft eller 210 grader alm. ovn - med samme steget. Det lyder godt nok specielt. Hvori består fejlen

    Svar
  2. Bjarne Søndergaard

    april 14, 2024 at 4:35 pm

    225 gr. Varmluft. Det damper og vandet fordamper hurtig

    Svar
  3. Mogens Nielsen

    marts 19, 2024 at 3:25 pm

    Med denne opskrift får jeg altid sprød svær.

    Svar
  4. Hanne Steen

    januar 22, 2023 at 10:24 am

    Har med jævne mellemrum forsøgt med alverdens gode, velmenende opskrifter, så sent som i går aftes. Samme bedrøvelige resultat. Gummiagtig svær. Så NU er vi enige om at det var sidste gang. “I gamle dage” blev der altid sprød svær, bare ind med den. Hulk-hulk. Mvh Hanne & Boye.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 22, 2023 at 1:09 pm

      Hej Hanne
      Tak for din tilbagemelding, og der skal da altid være sprødt svær.
      Det ender det altid op med her, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos jer. Og ellers kan man jo altid lige give ribbenstegen en omgang under grillen til sidst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. claus josef dittrich

    december 22, 2022 at 1:13 pm

    jeg har en elovn, en ALBA LINE, den har ingen varmluft. Hvordan steger jeg
    så min ribbensteg?

    Svar
  6. Mette

    december 16, 2016 at 1:06 pm

    Tusind tak for svar ????????

    Svar
  7. Mette

    december 16, 2016 at 8:31 am

    Hej, hvis jeg har en steg på 3 kg, skal jeg så forlænge stegetiden til det dobbelte?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 16, 2016 at 8:47 am

      Hej Mette
      Ja, så skal den have cirka dobbelt så lang tid.
      Skulle sværen bliver for mørk, kan du dække dem med et stykke sølvpapir.
      Men det burde ikke være noget problem.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  8. Kirsa

    december 01, 2016 at 4:54 pm

    Kan den ikke laves i almindelig ovn? Altså over/undervarme. Vores ovn er ikke fancy nok til at have varmluft.... :/ og hvilken temperatur skal den så stå på?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 01, 2016 at 7:35 pm

      Hej Kirsa
      Jo da, det kan du sagtens. Skru temperaturen op på 210 grader, og så skal den have samme stegetid - altså cirka halvanden time. Og den bliver super fin. Varmluft er ikke nødvendigt for at lave en god steg.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required