Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Rejecocktail

Rejecocktail )med hjemmelavet Thousand Island)

Rejecocktail med mango
4.7 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
914
SHARES
FacebookMessenger914PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rejecocktail
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på verdens bedste rejecocktail
  • Tips og opskrifter
  • Kommentarer

Rejecocktail

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Trækketid på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 mango (i tern)
  • 1 hjertesalat (strimler)
  • 2 avocado (i tern)
  • 1 dl ærter (friske el. fra frost)
  • 2 spsk dild (klippet)
  • 0,5 citron (saften af en halv citron)
  • 300 g rejer
Thousand Island dressing
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk engelsk sauce
  • 1 spsk løg (fintrevet)
  • 3-4 stk cornichoner (grofthakket)
  • 1 spsk purløg (fintklippet)
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Thousand Island
  1. Riv løg, så du har ca. en spiseskefuld. Hak cornichoner og klup purløg.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål , smag til og sæt på køl i mindst en halv time.
Rejecocktail
  1. Hæld rejerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  2. Skær avokado og mango i max. 1 x 1 cm tern.
  3. Skyl salaten og skær den i strimler.
  4. Hvis du bruger ærter fra frost, skal du hælde dem i et dørslag og skylle dem godt og grundigt i vand fra den kolde hane, så tør de op.
  5. Bland nu mango, avokado, salat, ærter, dild og citronsaft i en skål.
  6. Find portionsglas frem og anret: Først salaten, så dressing og til sidst rejerne, der pyntes med dildkviste. Server med en citronskive - eller båd samt ristet brød.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater22gProtein14gFedt21gMættet fedt3gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.02gKolesterol97mgNatrium1111mgKalium746mgKostfibre9gSukker9gVitamin A3356IUVitamin C34mgCalcium71mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på verdens bedste rejecocktail

Rejecocktail er retro. Ordet retro betyder helt konkret, at noget vender tilbage. Og 80'er-forretten over dem alle er heldigvis på vej tilbage som forret eller en skøn frokostanretning.

Der har ellers været år, hvor rejecocktails nærmest var bandlyst, hvis man ville være med på madmoden.

Se også: Stjerneskud med stegt og dampet rødspætte

Vi forbandt dem med en dårlig ketchup-lignende dressing og smattet icebergsalat. Et uretfærdigt ry, for hvor er det dog en lækker spise.

Frisk salat, bløde avokadostykker, søde mango-tern og sprøde ærter i en kombination af de dejligste rejer og verdens bedste Thousand Island-dressing.

Tips og opskrifter

Når du køber mango, skal du sørge for at få fat i en rigtig moden frugt. De skal være godt bløde, for så får du den rigtige smag og konsistens.

Jeg tør næsten love, at alle kan lide de cocktails, der kommer ud af denne opskrift. Altså alle, som kan lide rejer.

De, der ikke kan, eller som er veganere eller vegetarer, kan sagtens få serveret en cocktail alligevel, da salaten blandes i en skål og hældes i glas, før dressingen og rejerne kommes på.

Denne rejecocktail er super til en frokost, hvor den serveres med et godt flutes. Du kan også udstikke brød med en kageudstikker og riste hjertebrødet, som jeg har gjort her.

Her er andre lette opskrifter, hvor der indgår rejer:

  • Maskeret blomkål med rejer og skøn dressing
  • Avocado med rejer og hjemmelavet dressing
  • Forret med rejer: Lakseroulade med rejer og spinat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla bernstein skriver

    november 27, 2023 at 6:42 pm

    Hvor mange personer er din rejecocktailopskrift til?

    Svar
  2. Lone skriver

    marts 29, 2021 at 9:10 am

    Mums den skal laves i Påsken 🥰🥰

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required