Raita
Ingredienser
- 3 dl yoghurt (naturel)
- 1 lille agurk (skåret i små tern)
- 2 store tomater (skåret i små tern)
- Lidt mynte
- Lidt koriander (frisk, kan udelades)
- 1 tsk spidskommen (eller efter smag)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom yoghurt i en skål. Til raita anvendes en yoghurt naturel, men en græsk yoghurt er også fin.
- Agurken halveres på langs, og kernerne fjernes med en ske. Skær agurken i små tern og kom dem i yoghurten.
- Tomaterne halveres og kernerne kasseren. Skær tomaten i små tern og kom dem i skålen.
- Hak mynte og koriander fint. Er du ikke så vild med koriander, kan denne udelades. Vendes i yoghurten.
- Smag din raita til med lidt spidskommen, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på raita
Raita er en klassisk indisk dressing, som kan laves på forskellige måder.
Grundlæggende er det dog en dressing, som laves med yoghurt og agurk, og dertil kommer så typisk lidt tomat, mynte og koriander.
Det vigtige ved en god raita er, at du smager den godt til, så den netop passer til dine smagsløg.
Raitaen bruges som tilbehør til en række retter fra det indiske køkken.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Tips
Den færdige raita opbevares på køl.
Den indiske dressing har godt at stå og samle smag, og derfor kan du med fordel lave den nogle timer i forvejen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments