Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Raita

Raita (opskrift på lækker indisk dressing med agurk)

raita indisk dressing
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Indhold
  • Raita
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på raita
  • Tips
  • Kommentarer

Raita

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du en nem opskrift på lækker raita. Det er en indisk dressing, som du nemt laver af yoghurt, agurk, tomat og mynte.
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt (naturel)
  • 1 lille agurk (skåret i små tern)
  • 2 store tomater (skåret i små tern)
  • Lidt mynte
  • Lidt koriander (frisk, kan udelades)
  • 1 tsk spidskommen (eller efter smag)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom yoghurt i en skål. Til raita anvendes en yoghurt naturel, men en græsk yoghurt er også fin.
  2. Agurken halveres på langs, og kernerne fjernes med en ske. Skær agurken i små tern og kom dem i yoghurten.
  3. Tomaterne halveres og kernerne kasseren. Skær tomaten i små tern og kom dem i skålen.
  4. Hak mynte og koriander fint. Er du ikke så vild med koriander, kan denne udelades. Vendes i yoghurten.
  5. Smag din raita til med lidt spidskommen, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier59kcalKulhydrater6gProtein3gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gKolesterol10mgNatrium620mgKalium263mgKostfibre1gSukker5gVitamin A477IUVitamin C7mgCalcium107mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på raita

Raita er en klassisk indisk dressing, som kan laves på forskellige måder.

Grundlæggende er det dog en dressing, som laves med yoghurt og agurk, og dertil kommer så typisk lidt tomat, mynte og koriander.

Det vigtige ved en god raita er, at du smager den godt til, så den netop passer til dine smagsløg.

Raitaen bruges som tilbehør til en række retter fra det indiske køkken.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Dahl
  • Kylling Madras
  • Chana Masala
  • Biryani
  • Dal Makhani

Tips

Den færdige raita opbevares på køl.

Den indiske dressing har godt at stå og samle smag, og derfor kan du med fordel lave den nogle timer i forvejen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required