• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber

billede med rabarbermuffins
Store og lækre rabarbermuffins, der er bagt med friske rabarber. Derfor kan du se de skønne stykker af rabarber øverst på kagerne, og de smager fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  14. juli 2023

Del gerne:
2.3k
SHARES
FacebookMessenger2.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Rabarbermuffins
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.8 fra 105 stemmer
Gå til opskrift

Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.

Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.

Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbermuffins i airfryer
  • Rabarberkage
  • Rabarbercrumble

Opskrift

billede med rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Bedømmelse
4.8 fra 105 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 275 g yoghurt
  • 3 stængler rabarber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
  • 125 gram smør smeltes i gryde eller mikroovn.
  • Find en skål frem og vej 300 gram hvedemel af sammen med 10 gram bagepulver, 5 gram natron og 1 nip salt.
  • I en anden skål vejes 200 gram sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 gram yoghurt i.
  • Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
  • Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
  • 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
  • Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
  • Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
252
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
429
mg
19
%
Kalium
 
107
mg
3
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
316
IU
6
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.

Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.

Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.

Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.

Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Hedelund

    august 09, 2024 at 5:10 pm

    Lidt kedelige

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2024 at 5:48 pm

      Hej Marianne
      Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jonna gregersen

    august 07, 2024 at 9:41 am

    Hej H Rørbye Madsen
    Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
    Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
    Mange gode hilsner
    Jonna Gregersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 07, 2024 at 12:30 pm

      Hej Jonna
      Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
      Alt det bedste og tak for de venlige ord
      Holger

      Svar
  3. Bodil

    juni 29, 2024 at 2:15 pm

    Virkelige luftige, nemme at lave
    Bør prøves😋

    Svar
    • Kirsten Højsager

      juli 03, 2024 at 11:56 am

      Kan ikke lide natron i kager, kan man komme lidt mere bagepulver i?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juli 03, 2024 at 1:27 pm

        Hej Kirsten
        Det kan du tro - det kan du sagtens.
        God bagelyst.
        Alt det bedste
        Holger

  4. Lisa Vigsø

    juni 07, 2024 at 3:44 pm

    Hjæælp -din opskrift på rabarbermuffins fra Jydske Vestkysten er pist væk😫
    De var luftige og svampede og havde en Go smag. De får 5 stjerner.

    Svar
  5. Gurli Bek

    maj 27, 2024 at 1:40 pm

    Ang rabarbermuffin
    Hvorfor skal der både bagepulver og natron i samme opskrift.
    Mvh Gurli Bek

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 27, 2024 at 3:49 pm

      Hej Gurli
      Min erfaring er, at kombinationen af bagepulver og natron gør bagværket mere luftigt når der er et syrligt mælkeprodukt i dejen. Du kan i øvrigt læse mere hævemidler her.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Lonnie Krarup Løber

    maj 21, 2024 at 6:29 pm

    Smagte pragtfuld

    Svar
  7. Jette

    maj 09, 2024 at 7:36 am

    Super lækker og dejlig smag.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required