• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rabarbermousse med vanilje - luftig sommerdessert

Rabarbermousse med vanilje - luftig sommerdessert

Rabarbermousse med vanilje
Rabarbermousse med vanilje er en let og luftig dessert. Her pyntet med lavendelblomster, men du kan også servere den med flødeskum og friske bær. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. juli 2022 - Udgivet:  1. juli 2022

Del gerne:
94
SHARES
FacebookMessenger94PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.
  2. Opskrift på rabarbermousse med vanilje
  3. Rabarbermousse med vanilje
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
Gå til opskrift

Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.

Rabarbermousse med vanilje passer perfekt til en varm sommerdag ude i haven. Den smager nemlig rigtig godt og er indbegrebet af dansk sommer for mig.

Moussen en er også nem at lave. Du kan lave den mange timer i forvejen, så den er hurtig at servere, når den søde tand melder sig. Eller når der er gæster, hvor du hurtigt kan servere desserten.

Du kan servere denne mousse, som den er, eller bruge den som lag i en kage. Begge dele er lige lækkert.

Se også hvordan du laver en lækker chokolademousse.

Opskrift på rabarbermousse med vanilje

Rabarbermousse med vanilje

Rabarbermousse med vanilje

Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.
Bedømmelse
4.7 fra 15 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber - i skiver
  • 2 dl sukker - eventuelt mere
  • 2 spsk vand
  • 0,5 vaniljestang

Rabarbermousse

  • 3 blade husblas
  • 250 g rabarberkompot - blendet
  • 0,5 citron
  • 0,5 vaniljestang
  • 1,75 dl piskefløde
  • 1 æggehvide
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  • Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med lidt vand, kornene fra en halv vaniljestang samt selve vaniljestangen plus sukker.
  • Kog op og lad kompotten simre i 15 minutter, til rabarberne er bløde. Rør rundt og mos lidt i kompotten. Afkøl til moussen.

Mousse med rabarber

  • Start med at lægge husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Varm citronsaft op i en gryde og rør husblassen godt rundt, så den smelter og ikke er klumpet. Tilsæt rabarberkompot, som du har blendet eller kørt gennem en sigte.
  • Pisk nu fløden til en let flødeskum og pisk æggehviden stiv. Tilføj æggehviden til rabarbermassen, vend det rundt. Tilføj nu flødeskummet og vend det sammen. Du skalk hverken røre eller piske, blot vende det.
  • Hæld nu moussen i fire glas og stil dem på køl mindst et par timer.
  • Server derefter med pynt efter eget valg, for eksempel et mynteblad eller spiselige blomster.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Server rabarbermousse med friske bær så som jordbær eller pynt med friske mynteblade.

Se også andre rabarberopskrifter her:

Hjemmelavet rabarbersaft

Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Kimer

    april 17, 2024 at 2:04 pm

    Ville denne mousse mon ikke gå perfekt på en brownie-bund.... Det tror jeg nu nok den ville.... Det skal i hvert fald prøves.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2024 at 11:25 am

      Hej Tina
      Godt tænkt - det lyder super lækkert. Skriv gerne hvordan det gik 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Pia Thomsen

    april 26, 2023 at 6:31 pm

    Du skriver, at der skal bruges ½ vaniljestang i kompotten og ½ i moussen. Men hvor og hvordan skal den bruges i moussen?

    Svar
  3. Judy

    juli 03, 2022 at 8:26 pm

    Hej. Kan rabarbermoussen fryses til en større fest vi skal holde?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required