Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Rabarberkompot

Rabarberkompot (opskrift på hjemmelavet kompot)

hjemmelavet rabarberkompot
4.7 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarberkompot
  • Opskrift på rabarberkompot
  • Billeder
  • Servering
  • Rabarberkompot med jordbær i ovn
  • Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • Rabarbercrumble
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbergrød
  • Rabarberbrud
  • Rabarber med marengs
  • FAQ
  • Kommentarer

Rabarberkompot

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g rabarber friske, skåret i 1,5 centimeter tykke skiver
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde

  1. Vask rabarberstænglerne og skær det nederste af roden fra. Men ikke for meget, da den røde del af en rabarber er den bedste.
  2. Del stænglerne på midten og snit dem i en tykkelse på ca. 1,5 centimeter. 2 centimeter er også ok.
  3. Kom rabarberstykkerne i en lille gryde sammen med 100 gram sukker og kornene fra en stang vanilje. Kom også vaniljestangen ved. En teskefuld god vaniljesukker kan også anvendes i stedet for vaniljestang. Tilsæt desuden en spiseskefuld vand.
  4. Kog nu din kompot i cirka 3-4 minutter, og rør rundt med forsigtighed, så du bevarer lidt struktur i din kompot.

Næringsindhold

Kalorier115kcalKulhydrater28gProtein1gFedt0.2gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.03gNatrium4mgKalium218mgKostfibre1gSukker26gVitamin A77IUVitamin C6mgCalcium65mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot er meget nem at lave, og kompotten er en fantastisk ledsager til blandt andet is og kage. Den er bedst med nye rabarber, men den kan også laves af frosne rabarber.

Her har jeg anvendt 100 gram sukker til 300 gram rabarber, hvilket jeg synes giver den perfekte balance mellem den syrlige rabarber og sødmen i den færdig kompot.

Gammeldags rabarberkompot er nem og simpel at lave, for der skal blot anvendes rabarber, sukker, vanilje og en smule vand. Ønskes en større portion, kan du nemt blot fordoble mængderne i opskriften.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af rabarberkompotten:

rabarber til kompot skæres ud
rabarber med sukker og vanilje i gryde til rabarber kompot
færdigkogt rababerkompot efter 3-4 minutter i gryden

Servering

Tag vaniljestangen op af den færdige rabarberkompot, og stil kompotten på køl.

Kompotten med de lækre rabarber passer super godt til en hjemmelavet vanilje parfait eller en blødende chokoladekage.

Kompotten smager i øvrigt også fremragende på et stykke franskbrød.

Rabarberkompot med jordbær i ovn

Af Karen Seneca

Rabarberkompot i ovn er nemmere end den kompot, vi tilbereder på komfuret. Her skal man ikke holde øje med temperatur eller røre rundt. Skær blot rabarberne ud i skiver, vend dem med sukker og vanilje og sæt det hele i ovnen.

Efter 20-25 minutter tages kompotten ud af ovnen, vendes med danske jordbær skåret ud i tern, og så har du en sommerkompot, der nærmest har lavet sig selv.

Da der er forskel på rabarbernes syrlighed, kan du eventuelt smage på kompotten efter 15 minutter og tilsætte mere sukker, hvis den virker for syrlig.

500 gram rabarber skiver
100 gram sukker
1 spsk vanilje
10 stk jordbær i tern

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Læg dem i et ovnfast fad og bland dem med sukker og vaniljesukker.
  3. Kom stanniol udover fadet og bag det hele i 20 minutter. Efter de 20 minutter rører du rundt. Hvis du synes, at rabarberne ikke er møre nok, giver du fem minutter ekstra.
  4. Skyl jordbærrene og skær dem i små tern. Tag kompotten ud af ovnen og vend jordbærrene i den med det samme. Køl af og hæld på rene patentglas.

Der er mange muligheder. Hvis du vil servere den til middagsretter, bør du udelade jordbærrene, da de giver en mere dessertagtig smag.

Flere inspirerende opskrifter:

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Gå til opskrift

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Gå til opskrift

Rabarbergrød

4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift

Rabarberbrud

5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Rabarber med marengs

5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

FAQ

Hvad er forskellen på kompot og marmelade?

Der er ikke den store forskel på en god kompot og syltetøj eller marmelade. Grundlæggende kan man dog sige, at en kompot ofte spises rimelig hurtigt, mens syltetøj og marmelade oftest koges på henblik på at blive hengemt til senere brug. Derfor er der ofte Atamon i syltetøj.

Kan man fryse rabarberkompot?

En hjemmelavet rabarberkompot kan holde sig i ca. en uge på køl.
Men du kan også fryse kompotten ned, og dermed forlænge holdbarheden.

Vaniljestang eller vaniljesukker i rabarberkompot?

Du kan lave den lækre rabarberkompot med enten kornene fra en vaniljestang eller vaniljesukker. Vaniljestangen med de lækre vaniljekorn giver den bedste kompot, men jeg synes også den er fin med en god vaniljesukker. Så det er op til dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required