• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

rabarberkage med marengslåg
En virkelig lækker rabarberkage med marengslåg og fyld af den dejligste rabarberkompot. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. april 2024 - Udgivet:  7. maj 2021

Del gerne:
567
SHARES
FacebookMessenger567PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
  2. Opskrift på rabarberkage med marengslåg
  3. Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.

Rabarberkage med marengslåg er en super skøn kage, der er rimelig let at bage.

Kagen bages ad to omgange i en springform, hvor grundkagen først bages i et kvarter, hvorefter der fyldes på med rabarberkompot og marengs, som så bages færdig i yderligere et kvarter.

Du skal anvende en springform med en diameter på cirka 18 centimeter, og så rækker kagen fint til seks personer.

Den perfekte kage til dig, der elsker rabarber og ikke kan få nok.

Se også disse opskrifter:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Rabarberdrøm med bagt marengs

Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift

Opskrift på rabarberkage med marengslåg

rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Bedømmelse
4.9 fra 15 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kompot af rabarber

  • 300 g rabarber - rensede
  • 75 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 10 g vaniljesukker

Dej til rabarberkagen laves af

  • 75 g smør - meget blødt
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 140 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 spsk mælk

Marengslåg laver du med

  • 3 pasteuriserede æggehvider - 2 bægre
  • 150 g sukker
  • Lidt flormelis - til drys

Fremgangsmåde

  • Rabarber renses og snittes i en centimeter tykke skiver. Kommes i en kasserolle med sukker og vaniljesukker, og koges til en jævn rabarberkompot. Det tager cirka 15 minutter. Stilles til side og køler lidt af.
  • Så laver du dejen til kagen. Rør blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker, så det bliver en smule luftigt. Brug bare en en grydeske.
  • Derefter røres æggeblommerne gradvist i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i dejen, som med forsigtighed røres jævn sammen med lidt mælk. Dejen skal hverken være for tyk eller tyk, og det kan være du skal bruge en spiseskefuld mælk eller to mere.
  • Beklæd en springform med en diameter på 18 centimeter med bagepapir i bunden - sæt den i klemme og luk formen, hvorefter det udvendige bagepapir rives af. Smør formen indvendigt med smør, og drys med lidt sukker.
  • Fordel dejen i springformen, og bag kagen ved 175 grader varmluft, hvor den skal have 13-15 minutter.
  • Pisk imens æggehviderne stive, og derefter piskes sukkeret gradvist i. Jeg plejer at bruge en røremaskine til det, men du kan selvfølgelig også finde elpiskeren frem. Husk at anvende en helt ren skål. Pisk indtil du har en flot marengs.
  • Tag kagen ud af ovnen, og fordel først rababerkompot over den, og glat kompotten forsigtigt ud.
  • Derefter kommes marengs på, og det glattes ligeledes ud. Du skal ikke bruge al marengs, men det er svært at lave en mindre portion. Glat til sidst marengs med en gaffel, så du får pæne streger.
  • Sigt en smule flormelis over kagen.
  • Bag nu rabarberkagen færdig ved 175 grader varmluft, hvor den skal have yderligere 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
484
mg
21
%
Kalium
 
229
mg
7
%
Kulhydrater
 
73
g
24
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
54
g
60
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
557
IU
11
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte rabarberkage med marengs køles af inden den skæres ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete Krogh

    maj 21, 2021 at 12:36 pm

    Tak for din særdeles gode site. Jeg bruger mange af dine opskrifter.
    I går bagte jeg rabarberkage med marengslåg. Den smager dejligt, men...
    Jeg brugte springform på 22 cm. Måske skal opskriften rettes fra
    18 til 28 cm. Min kage var ikke gennembagt selv i 22 cm. form.
    God pinse og vh fra Grete

    Svar
  2. Karin

    maj 13, 2021 at 9:09 am

    Hej hvorfor pas æggeblommer og hvider da kagen skal bages

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2021 at 2:51 pm

      Hej Karin
      Du kan sagtens anvende alm. æg 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required