Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Rabarberdrøm er den rigtige kage for dig, der er helt vild med rabarber.
Her får du en nem, lækker og luftig rabarberkage med bagt marengs på toppen, og kagen laves i en springform med en diameter på 20 centimeter.
Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, hvor kagen bages med friske rabarber, men udenfor sæson kan du anvende frosne rabarber, der tøs op først.
Oversigt over indhold
- Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
- Rabarberdrøm med bagt marengs
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Tips
- Verdens bedste rabarberkage
- Rabarbercrumble
- Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
- Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
- Rabarbermuffins
- Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
- FAQ
- Kommentarer
Rabarberdrøm med bagt marengs
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 300 g rabarber - i tynde skiver
Marengs
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 175 g flormelis
- 1 tsk eddike
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør piskes sammen med sukker og vaniljesukker.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det i æggemassen med en dejskraber sammen med mælk. Du skal ca. bruge en deciliter mælk.
- Vend derefter cirka 200 gram af rabarberne i dejen.
- Smør en springform og fordel dejen i formen. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 20 centimeter.
- Fordel dejen jævnt i formen, og kom de resterende rabarber ovenpå. Tryk rabarberne lidt ned i dejen.
- Bag din rabarberdrøm i ca. 50 minutter ved 180 grader varmluft.
- Æggehvider piskes stive, hvorefter flormelis piskes gradvist i sammen med en teske eddike. Tjek om din marengs er stiv nok ved at vende skålen forsigtigt på hovedet.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på rabarberkagen.
- Stil din rabarberdrøm tilbage i ovnen, og giv den yderligere ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Video til opskriften
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte rabarberdrøm køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.
Flere inspirerende opskrifter:
Verdens bedste rabarberkage
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
Rabarbercrumble
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Gå til opskrift
Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Gå til opskrift
Rabarbermuffins
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
FAQ
Kan man lave kagen med andre frugter og bær?
Det kan du sagtens. Eksempelvis blåbær og
Kan man fryse kagen?
Nej, det vil jeg ikke anbefale dig. Marengsen bliver blød, så nyd dagen efter den er bagt. Den holder i 2-3 dage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Anette Hansen skriver
Dejlige opskrifter bruger dem tit når man er gået død for madopskrifter
Lena skriver
hvor meget er 100g æggehvider??? Vh. Lena
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lena
Afhængig af størrelsen på æggene, så svarer det ca. til 3 æggehvider.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Mirela skriver
Hej Holger & Co.
Skøn opskrift og nem. Intet kunne går galt - og det gjorde det heller ikke. Jeg havde ingen friske rabarber dog havde nogle på frost og kun 250 g, dog smagte kage fint af rabarber og var tilpas syrlighed i kagen.
Brugte 1 skefuld mel ekstra oven på rabarberne som jeg brugte direkte fra frost.
Da kagen kom i ovnen 2.gang måtte jeg en smut på genbrugspladsen( vi er i gang med mit badeværelse og de kære hårdtarbejdende håndværker vil jeg forkæle med lidt lækker hjemmebag ) skulle også gerne hjælpe manden i mit liv - endte med at være væk i 20 min men kagen blev alligevel skøn og ikke tør og den SMAGTE VIDUNDERLIG 🙏🏼 .God Pinse Tak team Madensverden. I er for seje 🫡
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Mirela
Tusind tak for den fantastiske besked - og jeg kan høre der er styr på det hele 🙂
Det lyder til det er dig, der er den seje her - godt klaret og dejligt kagen er som den skal være.
Også rigtig god pinse til dig og din mand.
Alt det bedste
Holger
Anne Marie Schou von Essen skriver
Kan jeg bage kagen dagen før, den skal spises?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne Marie
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger
Karin skriver
Kan man bage kagen evt fryse den og så bage med marengs når den skal bruges?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Karin
Det har jeg ikke prøvet, men det kan du muligvis godt. Lad mig gerne høre her hvordan det gik, så andre også ved det 🙂
Alt det bedste
Holger
Janne Ladefoged clausen skriver
Hejsa.
På denne årstid hvor der ikke er friske rabarber kan man så bruge de frosne?
Eller vil dejen blive for våd?
Tak for altid lækre og gode opskrifter.
Marianne skriver
Kan jeg bruge frosne rabarber?
Karen skriver
Hej Holger
Kan man bruge andre frugter end rabarber hvis de ikke er i sæson?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Karen
Ja da, jeg tænker da blandt andet at eks. blåbær eller æble vil være super fint.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Pia dahl skriver
Hej Holger
Hvilke andre slags frugter kan jeg bruge i stedet for rabarber som ikke afgiver alt for neget væske ( blåbær, hindbær, måske fersken ,nogle andre gode forslag ?
Tak for dejlige opskrifter 🙏
Flittiglisen skriver
Den lækreste kage! Jeg havde ikke alle ingredienserne hjemme, så rabarberne stod i en skål med 2 spsk sukker i 3 timer, det blev den ikke ringere af. Jeg bagte den i en springform på 24 cm og marengsmassen passede fint 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Flittiglisen
1.000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
Og det er en god ide, at lade rabarberne trække i lidt sukker.
Tak fordi du er med til at gøre Madens Verden til det bedste madunivers.
Alt det bedste
Holger
Anne Bruun Christensen skriver
Alt, alt for meget flourmelis ( 175 g ) til marensmassen.
Der var jo marens til flere tærter med en form med ø 20 cirka. !!!!!
Brugte først det hele og bagte 10 min ved 175 grader. Totalt mislykket. Skrabede så det meste af og bagte så igen til færdig. Marensen har dårlig smag. Øv og øv!!
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne
Nej, mængden af flormelis passer fint. Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, men jeg bruger altid den beskrevne mængde flormelis til kagen. Der må gerne være et godt lag marengs på rabarberkagen 🙂
Alt det bedste
Holger
Lars skriver
Du mener, flormelis piskes i sammen med en teske eddike 😉
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lars
Jep - min fejl - den er rettet 🙂
Mange tak.
Alt det bedste
Holger