Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Rabarberdrøm er den rigtige kage for dig, der er helt vild med rabarber.
Her får du en nem, lækker og luftig rabarberkage med bagt marengs på toppen, og kagen laves i en springform med en diameter på 20 centimeter.
Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, hvor kagen bages med friske rabarber, men udenfor sæson kan du anvende frosne rabarber, der tøs op først.
Se også de lækre opskrifter på:
Se også mine opskrifter på:
- Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
- Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
- Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)
Opskrift på rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 300 g rabarber - i tynde skiver
Marengs
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 175 g flormelis
- 1 tsk eddike
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør piskes sammen med sukker og vaniljesukker.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det i æggemassen med en dejskraber sammen med mælk. Du skal ca. bruge en deciliter mælk.
- Vend derefter cirka 200 gram af rabarberne i dejen.
- Smør en springform og fordel dejen i formen. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 20 centimeter.
- Fordel dejen jævnt i formen, og kom de resterende rabarber ovenpå. Tryk rabarberne lidt ned i dejen.
- Bag din rabarberdrøm i ca. 50 minutter ved 180 grader varmluft.
- Æggehvider piskes stive, hvorefter flormelis piskes gradvist i sammen med en teske eddike. Tjek om din marengs er stiv nok ved at vende skålen forsigtigt på hovedet.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på rabarberkagen.
- Stil din rabarberdrøm tilbage i ovnen, og giv den yderligere ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte rabarberdrøm køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anette Hansen
Dejlige opskrifter bruger dem tit når man er gået død for madopskrifter
Lena
hvor meget er 100g æggehvider??? Vh. Lena
Holger Rørby Madsen
Hej Lena
Afhængig af størrelsen på æggene, så svarer det ca. til 3 æggehvider.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Mirela
Hej Holger & Co.
Skøn opskrift og nem. Intet kunne går galt - og det gjorde det heller ikke. Jeg havde ingen friske rabarber dog havde nogle på frost og kun 250 g, dog smagte kage fint af rabarber og var tilpas syrlighed i kagen.
Brugte 1 skefuld mel ekstra oven på rabarberne som jeg brugte direkte fra frost.
Da kagen kom i ovnen 2.gang måtte jeg en smut på genbrugspladsen( vi er i gang med mit badeværelse og de kære hårdtarbejdende håndværker vil jeg forkæle med lidt lækker hjemmebag ) skulle også gerne hjælpe manden i mit liv - endte med at være væk i 20 min men kagen blev alligevel skøn og ikke tør og den SMAGTE VIDUNDERLIG 🙏🏼 .God Pinse Tak team Madensverden. I er for seje 🫡
Holger Rørby Madsen
Hej Mirela
Tusind tak for den fantastiske besked - og jeg kan høre der er styr på det hele 🙂
Det lyder til det er dig, der er den seje her - godt klaret og dejligt kagen er som den skal være.
Også rigtig god pinse til dig og din mand.
Alt det bedste
Holger
Anne Marie Schou von Essen
Kan jeg bage kagen dagen før, den skal spises?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Marie
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger
Karin
Kan man bage kagen evt fryse den og så bage med marengs når den skal bruges?
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Det har jeg ikke prøvet, men det kan du muligvis godt. Lad mig gerne høre her hvordan det gik, så andre også ved det 🙂
Alt det bedste
Holger
Janne Ladefoged clausen
Hejsa.
På denne årstid hvor der ikke er friske rabarber kan man så bruge de frosne?
Eller vil dejen blive for våd?
Tak for altid lækre og gode opskrifter.
Marianne
Kan jeg bruge frosne rabarber?
Karen
Hej Holger
Kan man bruge andre frugter end rabarber hvis de ikke er i sæson?
Holger Rørby Madsen
Hej Karen
Ja da, jeg tænker da blandt andet at eks. blåbær eller æble vil være super fint.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Pia dahl
Hej Holger
Hvilke andre slags frugter kan jeg bruge i stedet for rabarber som ikke afgiver alt for neget væske ( blåbær, hindbær, måske fersken ,nogle andre gode forslag ?
Tak for dejlige opskrifter 🙏
Flittiglisen
Den lækreste kage! Jeg havde ikke alle ingredienserne hjemme, så rabarberne stod i en skål med 2 spsk sukker i 3 timer, det blev den ikke ringere af. Jeg bagte den i en springform på 24 cm og marengsmassen passede fint 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Flittiglisen
1.000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
Og det er en god ide, at lade rabarberne trække i lidt sukker.
Tak fordi du er med til at gøre Madens Verden til det bedste madunivers.
Alt det bedste
Holger
Anne Bruun Christensen
Alt, alt for meget flourmelis ( 175 g ) til marensmassen.
Der var jo marens til flere tærter med en form med ø 20 cirka. !!!!!
Brugte først det hele og bagte 10 min ved 175 grader. Totalt mislykket. Skrabede så det meste af og bagte så igen til færdig. Marensen har dårlig smag. Øv og øv!!
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Nej, mængden af flormelis passer fint. Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, men jeg bruger altid den beskrevne mængde flormelis til kagen. Der må gerne være et godt lag marengs på rabarberkagen 🙂
Alt det bedste
Holger
Lars
Du mener, flormelis piskes i sammen med en teske eddike 😉
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Jep - min fejl - den er rettet 🙂
Mange tak.
Alt det bedste
Holger