• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarbercrumble med marcipan og havregryn

billederesultat for rabarbercrumble med marcipan
Skøn og lækker rabarbercrumble med marcipan, og kagen er meget nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. juni 2023 - Udgivet:  12. juni 2023

Del gerne:
278
SHARES
FacebookMessenger278PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på lækker rabarbercrumble med marcipan og havregryn. Kagen kan laves med både friske og frosne rabarber, og den skal blot bages i 22 min.
  2. Opskrift på rabarbercrumble med marcipan
  3. Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 55 stemmer
Gå til opskrift

Nem opskrift på lækker rabarbercrumble med marcipan og havregryn. Kagen kan laves med både friske og frosne rabarber, og den skal blot bages i 22 min.

Hvad er næsten mere lækkert end en nybagt rabarbercrumble med marcipan.

Nej vel, og den gode nyhed er, at sådan en crumble med rabarber og marcipan er utrolig nem at lave. Se også den klassiske opskrift på rabarbercrumble.

Brug gerne friske rabarber, men uden for sæsonen kan du sagtens lave kagen med frosne rabarber. Enten dem du selv har frosset ned, eller de, du finder i supermarkedets fryser.

I forhold til havregryn foretrækker jeg altid de grovvalsede, men finvalsede havregryn kan bestemt også bruge.

Og når vi taler marcipan, kan du bruge den marcipan du selv synes. Det kommer sig ikke så nøje. Er du meget glad for marcipan, kan du godt komme lidt mere i crumbledejen.

Opskriften vil jeg mene passer til ca. seks personer, men rabarberkagen smager godt så, måske er den kun til fire.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Nem rabarbertærte med marcipan
  • Rabarberkage
  • Rabarbermuffins

Opskrift på rabarbercrumble med marcipan

billederesultat for rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan og havregryn

Nem opskrift på lækker rabarbercrumble med marcipan og havregryn. Kagen kan laves med både friske og frosne rabarber, og den skal blot bages i 22 min.
Bedømmelse
4.9 fra 55 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 22 minutter minutter
Samlet tid: 37 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g rabarber - i 1 centimeter tykke skiver
  • 75 g sukker - rørsukker er også godt
  • 10 g vaniljesukker

Crumbledej

  • 100 g havregryn - grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g smør - koldt og i mindre tern
  • 75 g marcipan - groftrevet
  • mandelflager

Fremgangsmåde

  • Skær rod og top af rabarberne, vask dem grundigt, og skær derefter stænglerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Vendes med sukker og vaniljesukker.
  • Kom de grovvalsede havregryn i en skål sammen med sukker, hvedemel, vaniljesukker og kolde stykker smør. Rabarbercrumble med marcipan kan også laves med finvalsede havregryn, hvis du foretrækker det.
  • Smuldr nu smørret ud i dejen så det bliver en krummeagtig masse, men gør det hurtigt, så smørret ikke smelter for meget.
  • Riv marcipan groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i dejen.
  • Smør et fad - gerne et tærtefad - med smør. Opskriften passer til et fad med en diameter på ca. 22 centimeter.
  • Fordel rabarberstykkerne i fadet, og ovenpå fordeles crumbledejen. Slut af med at drysse mandelflager øverst.
  • Bag din rarbarbercrumble med marcipan midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 22 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
439
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
115
mg
5
%
Kalium
 
324
mg
9
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
486
IU
10
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
91
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte rabarbercrumble med marcipan køles lidt af inden den nydes.

Serveres gerne med lidt letpisket fløde eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Mulvad

    juni 11, 2024 at 10:45 am

    Virkelig lækker.

    Svar
  2. Kjærsgaard

    maj 11, 2024 at 5:17 pm

    Den er super lækker ,kan anbefales

    Svar
  3. Anne Bjørnbak

    maj 24, 2023 at 7:25 pm

    Mon jeg kan lave denne rabarber crumble med marcipan, ved at udskifte hvedemel med havremel ? Jeg tåler desværre ikke hvedemel.
    Mvh Anne

    Svar
    • Pia Mulvad

      juni 11, 2024 at 10:46 am

      Jeg har brugt boghvedemel og det fungerede så fint.

      Svar
  4. Ursula

    juni 15, 2022 at 10:31 pm

    Hvis man som mig elsker smagen af rabarber, men ikke kan udholde den udtørrende fornemmelse i munden af oxalsyre kan man så tilsætte nonoxal til denne opskrift og hvordan i så fald?
    Måske der er stor forskel på rabarbersort for dem jeg har i haven duer i hvert fald ikke uden nonoxal (smagen er fin, men det føles fuldstændig som at bide i en umoden bananskræl og helt udtørrende i munden 🙁

    Svar
  5. Annie Puggaard Thomsen

    maj 08, 2022 at 4:59 pm

    En virkelig lækker rabarber crumble. Skøn med de spæde nye rabarber lige nu

    Svar
  6. Hanne Fjældegaard

    maj 23, 2021 at 9:25 am

    Kan jeg lave dejen i forvejen, lægge den på køl og bruge den dagen efter ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 23, 2021 at 11:42 am

      Hej Hanne
      Ja da - det kan du sagtens. Jeg plejer gerne at lave mørdej til flere dage ad gange, så det er ikke noget problem.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Benita Kirwa

    maj 18, 2021 at 12:09 pm

    Fantastiske opskrifter. Nemme at lave og smager .

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required