Indhold
Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
Ingredienser
- 400 g rabarber i 1 centimeter tykke skiver
- 75 g sukker rørsukker er også godt
- 10 g vaniljesukker
- 100 g havregryn grovvalsede
- 75 g sukker
- 75 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker
- 100 g smør koldt og i mindre tern
- 75 g marcipan groftrevet
- mandelflager
Fremgangsmåde
- Skær rod og top af rabarberne, vask dem grundigt, og skær derefter stænglerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Vendes med sukker og vaniljesukker.
- Kom de grovvalsede havregryn i en skål sammen med sukker, hvedemel, vaniljesukker og kolde stykker smør. Rabarbercrumble med marcipan kan også laves med finvalsede havregryn, hvis du foretrækker det.
- Smuldr nu smørret ud i dejen så det bliver en krummeagtig masse, men gør det hurtigt, så smørret ikke smelter for meget.
- Riv marcipan groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i dejen.
- Smør et fad - gerne et tærtefad - med smør. Opskriften passer til et fad med en diameter på ca. 22 centimeter.
- Fordel rabarberstykkerne i fadet, og ovenpå fordeles crumbledejen. Slut af med at drysse mandelflager øverst.
- Bag din rarbarbercrumble med marcipan midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 22 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på rabarbercrumble med havregryn
Hvad er næsten mere lækkert end en nybagt rabarbercrumble med marcipan.
Nej vel, og den gode nyhed er, at sådan en crumble med rabarber og marcipan er utrolig nem at lave. Se også den klassiske opskrift på rabarbercrumble.
Brug gerne friske rabarber, men uden for sæsonen kan du sagtens lave kagen med frosne rabarber. Enten dem du selv har frosset ned, eller de, du finder i supermarkedets fryser.
I forhold til havregryn foretrækker jeg altid de grovvalsede, men finvalsede havregryn kan bestemt også bruge.
Og når vi taler marcipan, kan du bruge den marcipan du selv synes. Det kommer sig ikke så nøje. Er du meget glad for marcipan, kan du godt komme lidt mere i crumbledejen.
Opskriften vil jeg mene passer til ca. seks personer, men rabarberkagen smager godt så, måske er den kun til fire.
Se også disse opskrifter:
Tips
Den færdigbagte rabarbercrumble med marcipan køles lidt af inden den nydes.
Serveres gerne med lidt letpisket fløde eller en creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Pia Mulvad skriver
Virkelig lækker.
Kjærsgaard skriver
Den er super lækker ,kan anbefales
Anne Bjørnbak skriver
Mon jeg kan lave denne rabarber crumble med marcipan, ved at udskifte hvedemel med havremel ? Jeg tåler desværre ikke hvedemel.
Mvh Anne
Pia Mulvad skriver
Jeg har brugt boghvedemel og det fungerede så fint.
Ursula skriver
Hvis man som mig elsker smagen af rabarber, men ikke kan udholde den udtørrende fornemmelse i munden af oxalsyre kan man så tilsætte nonoxal til denne opskrift og hvordan i så fald?
Måske der er stor forskel på rabarbersort for dem jeg har i haven duer i hvert fald ikke uden nonoxal (smagen er fin, men det føles fuldstændig som at bide i en umoden bananskræl og helt udtørrende i munden 🙁
Annie Puggaard Thomsen skriver
En virkelig lækker rabarber crumble. Skøn med de spæde nye rabarber lige nu
Hanne Fjældegaard skriver
Kan jeg lave dejen i forvejen, lægge den på køl og bruge den dagen efter ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Hanne
Ja da - det kan du sagtens. Jeg plejer gerne at lave mørdej til flere dage ad gange, så det er ikke noget problem.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Benita Kirwa skriver
Fantastiske opskrifter. Nemme at lave og smager .