Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan og havregryn

billederesultat for rabarbercrumble med marcipan
4.9 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
309
SHARES
FacebookMessenger309PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbercrumble med havregryn
  • Tips
  • Kommentarer

Rabarbercrumble med marcipan og havregryn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 55 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 22 minutter min
Samlet tid: 37 minutter min
Nem opskrift på lækker rabarbercrumble med marcipan og havregryn. Kagen kan laves med både friske og frosne rabarber, og den skal blot bages i 22 min.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rabarber i 1 centimeter tykke skiver
  • 75 g sukker rørsukker er også godt
  • 10 g vaniljesukker
Crumbledej
  • 100 g havregryn grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g smør koldt og i mindre tern
  • 75 g marcipan groftrevet
  • mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Skær rod og top af rabarberne, vask dem grundigt, og skær derefter stænglerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Vendes med sukker og vaniljesukker.
  2. Kom de grovvalsede havregryn i en skål sammen med sukker, hvedemel, vaniljesukker og kolde stykker smør. Rabarbercrumble med marcipan kan også laves med finvalsede havregryn, hvis du foretrækker det.
  3. Smuldr nu smørret ud i dejen så det bliver en krummeagtig masse, men gør det hurtigt, så smørret ikke smelter for meget.
  4. Riv marcipan groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i dejen.
  5. Smør et fad - gerne et tærtefad - med smør. Opskriften passer til et fad med en diameter på ca. 22 centimeter.
  6. Fordel rabarberstykkerne i fadet, og ovenpå fordeles crumbledejen. Slut af med at drysse mandelflager øverst.
  7. Bag din rarbarbercrumble med marcipan midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier439kcalKulhydrater60gProtein6gFedt21gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol36mgNatrium115mgKalium324mgKostfibre4gSukker34gVitamin A486IUVitamin C5mgCalcium91mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbercrumble med havregryn

Hvad er næsten mere lækkert end en nybagt rabarbercrumble med marcipan.

Nej vel, og den gode nyhed er, at sådan en crumble med rabarber og marcipan er utrolig nem at lave. Se også den klassiske opskrift på rabarbercrumble.

Brug gerne friske rabarber, men uden for sæsonen kan du sagtens lave kagen med frosne rabarber. Enten dem du selv har frosset ned, eller de, du finder i supermarkedets fryser.

I forhold til havregryn foretrækker jeg altid de grovvalsede, men finvalsede havregryn kan bestemt også bruge.

Og når vi taler marcipan, kan du bruge den marcipan du selv synes. Det kommer sig ikke så nøje. Er du meget glad for marcipan, kan du godt komme lidt mere i crumbledejen.

Opskriften vil jeg mene passer til ca. seks personer, men rabarberkagen smager godt så, måske er den kun til fire.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Nem rabarbertærte med marcipan
  • Rabarberkage
  • Rabarbermuffins

Tips

Den færdigbagte rabarbercrumble med marcipan køles lidt af inden den nydes.

Serveres gerne med lidt letpisket fløde eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Mulvad skriver

    juni 11, 2024 at 10:45 am

    Virkelig lækker.

    Svar
  2. Kjærsgaard skriver

    maj 11, 2024 at 5:17 pm

    Den er super lækker ,kan anbefales

    Svar
  3. Anne Bjørnbak skriver

    maj 24, 2023 at 7:25 pm

    Mon jeg kan lave denne rabarber crumble med marcipan, ved at udskifte hvedemel med havremel ? Jeg tåler desværre ikke hvedemel.
    Mvh Anne

    Svar
    • Pia Mulvad skriver

      juni 11, 2024 at 10:46 am

      Jeg har brugt boghvedemel og det fungerede så fint.

      Svar
  4. Ursula skriver

    juni 15, 2022 at 10:31 pm

    Hvis man som mig elsker smagen af rabarber, men ikke kan udholde den udtørrende fornemmelse i munden af oxalsyre kan man så tilsætte nonoxal til denne opskrift og hvordan i så fald?
    Måske der er stor forskel på rabarbersort for dem jeg har i haven duer i hvert fald ikke uden nonoxal (smagen er fin, men det føles fuldstændig som at bide i en umoden bananskræl og helt udtørrende i munden 🙁

    Svar
  5. Annie Puggaard Thomsen skriver

    maj 08, 2022 at 4:59 pm

    En virkelig lækker rabarber crumble. Skøn med de spæde nye rabarber lige nu

    Svar
  6. Hanne Fjældegaard skriver

    maj 23, 2021 at 9:25 am

    Kan jeg lave dejen i forvejen, lægge den på køl og bruge den dagen efter ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 23, 2021 at 11:42 am

      Hej Hanne
      Ja da - det kan du sagtens. Jeg plejer gerne at lave mørdej til flere dage ad gange, så det er ikke noget problem.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Benita Kirwa skriver

    maj 18, 2021 at 12:09 pm

    Fantastiske opskrifter. Nemme at lave og smager .

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required