Nem opskrift på lækker rabarbercrumble med marcipan og havregryn. Kagen kan laves med både friske og frosne rabarber, og den skal blot bages i 22 min.
Hvad er næsten mere lækkert end en nybagt rabarbercrumble med marcipan.
Nej vel, og den gode nyhed er, at sådan en crumble med rabarber og marcipan er utrolig nem at lave.
Brug gerne friske rabarber, men uden for sæsonen kan du sagtens lave kagen med frosne rabarber. Enten dem du selv har frosset ned, eller de, du finder i supermarkedets fryser.
I forhold til havregryn foretrækker jeg altid de grovvalsede, men finvalsede havregryn kan bestemt også bruge.
Og når vi taler marcipan, kan du bruge den marcipan du selv synes. Det kommer sig ikke så nøje. Er du meget glad for marcipan, kan du godt komme lidt mere i crumbledejen.
Opskriften vil jeg mene passer til ca. seks personer, men rabarberkagen smager godt så, måske er den kun til fire.
Se også disse opskrifter:
- Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
- Rabarberdrøm med bagt marengs
- Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
Opskrift på rabarbercrumble med marcipan
Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
Ingredienser
- 400 g rabarber - i 1 centimeter tykke skiver
- 75 g sukker - rørsukker er også godt
- 10 g vaniljesukker
Crumbledej
- 100 g havregryn - grovvalsede
- 75 g sukker
- 75 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker
- 100 g smør - koldt og i mindre tern
- 75 g marcipan - groftrevet
- mandelflager
Fremgangsmåde
- Skær rod og top af rabarberne, vask dem grundigt, og skær derefter stænglerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Vendes med sukker og vaniljesukker.
- Kom de grovvalsede havregryn i en skål sammen med sukker, hvedemel, vaniljesukker og kolde stykker smør. Rabarbercrumble med marcipan kan også laves med finvalsede havregryn, hvis du foretrækker det.
- Smuldr nu smørret ud i dejen så det bliver en krummeagtig masse, men gør det hurtigt, så smørret ikke smelter for meget.
- Riv marcipan groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i dejen.
- Smør et fad - gerne et tærtefad - med smør. Opskriften passer til et fad med en diameter på ca. 22 centimeter.
- Fordel rabarberstykkerne i fadet, og ovenpå fordeles crumbledejen. Slut af med at drysse mandelflager øverst.
- Bag din rarbarbercrumble med marcipan midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 22 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte rabarbercrumble med marcipan køles lidt af inden den nydes.
Serveres gerne med lidt letpisket fløde eller en creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia Mulvad
Virkelig lækker.
Kjærsgaard
Den er super lækker ,kan anbefales
Anne Bjørnbak
Mon jeg kan lave denne rabarber crumble med marcipan, ved at udskifte hvedemel med havremel ? Jeg tåler desværre ikke hvedemel.
Mvh Anne
Pia Mulvad
Jeg har brugt boghvedemel og det fungerede så fint.
Ursula
Hvis man som mig elsker smagen af rabarber, men ikke kan udholde den udtørrende fornemmelse i munden af oxalsyre kan man så tilsætte nonoxal til denne opskrift og hvordan i så fald?
Måske der er stor forskel på rabarbersort for dem jeg har i haven duer i hvert fald ikke uden nonoxal (smagen er fin, men det føles fuldstændig som at bide i en umoden bananskræl og helt udtørrende i munden 🙁
Annie Puggaard Thomsen
En virkelig lækker rabarber crumble. Skøn med de spæde nye rabarber lige nu
Hanne Fjældegaard
Kan jeg lave dejen i forvejen, lægge den på køl og bruge den dagen efter ?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Ja da - det kan du sagtens. Jeg plejer gerne at lave mørdej til flere dage ad gange, så det er ikke noget problem.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Benita Kirwa
Fantastiske opskrifter. Nemme at lave og smager .